90talet!! <3

http://www.veckorevyn.com/Livsstil/27-prylar-du-bara-minns-om-du-var-ung-pa-90-talet

18 september!

Hej! Min stilla bön blev besvarad och jag mådde lite bättre över helgen. Gick med mina bästa klasskompisar hem till Sandra på en fördrink och sen vidare till Karolinska Institutet i Solna för sittning och fest!! Alltså det var så kul och bra!! Jag har bara varit på den lilla sittningen som vi hade på vårt kollo första terminen, och nu var vi väl ungefär 100 pers från Karolinskas alla utbildningar och terminer.. Läkare, sjukgymnaster, osv. Om man aldrig varit på en sittning är det svårt att förstå hur det är, det är verkligen noll fokus på maten och 100 % fokus på underhållning, skålar, sånger, tal, och att lära känna sina bordsgrannar. Mellan allt detta kanske man har tur att hinna med maten om man slänger i sig.
 
Min kropp blev arg när jag drack i lördags så nu har min förkylning brytit ut igen med svullen hals denna gång.. Så jag har tagit min studiedag idag och ska ligga hemma och dricka te och äta soppa, halstabeletter och allt vad man kan göra för att bli frisk?? Inget av det där gör väl en frisk men det är skönt för stunden. Åååh vad tröttsamma förkylningar är. Det låter så harmlöst men man känner sig som en en död padda i huvudet. Snoret vägrar sluta rinna, eller så är det just det det gör: täppet igen hela näsan och hela huvudet. Konstant lock för öronen och huvudvärk. JIPPIIII.
 
Men för att övergå till goda nyheter så ringde min doktor igår. Jag har ju haft problem med att jag tappat hår, vilket visade sig vara B12-vitamin-brist. Låg nere på 140 pmol medans man borde ligga 250-650. Och absolut inte under 150. Sen började jag käka B12tabletter, fyra om dagen och har gjort det någon månad nu. Doktorn meddelade att jag nu låg på 900 pmol!! Det har alltså stigit från 140 till 900 med tabletterna vilket är jättebra! Då har jag inga problem med att ta upp B12 i magen, jag slipper göra en gastroskopi och jag slipper få B12sprutor istället, TACK!! Sprutor är inte det bästa jag veeeet så att säga.
 
 
 
 

Början på praktiken.

 
Jahaja hörrni. Första praktikdagen i måndags gick bra. Kringlans Vårdcentral är en liten vårdcentral, mysigt lugnt och med snälla människor. Att det är litet har ju sina nackdelar då det heller då inte finns så mycket att göra hela tiden. Min handledare är iallafall en härlig tjej och är lika gammal som mig. Att det inte är full rulle hela tiden har ju även sina fördelar såklart, då det finns tid för henne att förklara det vi gör, låta mig göra och prova osv. Det är annat än på sjukhuset där allt oftast är mycket stressigare.
 
Jag har gjort fler såromläggningar på två dagar än jag gjort under hela utbildningen typ, och jag har även tagit bort mina första stygn och mina första agraffer (häftstiftsstygn)! Allt nytt som man inte gjort förut är roligt att göra.
 
I tisdags blev jag dock sjuk i en jävligt sketen förkylning som dessutom satte sig i ögonen så jag var säker på att jag hade fått ögoninflammation. Vi ska bara praktisera fyra dagar i veckan, så jag tog min pluggdag igår och hoppades att det värsta skulle gå över. Det blev lite bättre men när jag vaknade imorse värkte mina ögon och ögonglober, så jag kunde inte gå idag heller. Ibland hatar jag mina ögon alltså. Hoppas verkligen att jag kan gå imorgon. Inte så ofta förkylningen sätter sig i ögonen, vilket jag är glad över för jag har ju linser dessutom vilket gör det hela ännu bökigare.. men denna gång har det gjort det tydligen. Med september kom förkylningarna.
 
Ber en liten stilla bön att jag ska vara bra i ögonen på lördag iallafall eftersom jag betalat 350 kronor för sittning med skolan. Det skulle ju vara tråkigt att missa.
 
  

Hej igen,

Skulle ju lämna in min mobil på elgaganten igår. Men jag tror fan jag gjort gud riktigt arg på något vis, för när jag kommit dit, låtit dem kolla på mobilen (behöver förmodligen ett nytt batteri, det hade tydligen svullnat ?!), och ska betala en sån där adapter (för att kunna sätta i mitt nya lilla simkort i min gamla mobil), så står jag där som ett fån utan bankomatkort. För kortet var nämnligen borta, och inte ett öre hade jag heller. Jävla dumma bankomatkort. Så Jesper fick komma och betala efter jobbet, kortet fick spärras, och jag kände hur jag hatade gud som straffade mig med mobildöd och kortförlust inom loppet av två dagar. Ingen träning blev det heller för med humöret efter det där plus försvunna hörlurar och en sur pojkvän, då hade jag fan ingen jävla lust. Riktig jävla skitmåndag.
 

Första dagen i skolan var trevlig, kul att träffa alla igen! Fick lite mer inblick i vad kursen kommer handla om och hur den kommer gå till. Vård av barn och vuxna inom öppenvård och hemsjukvård heter den. Äntligen lite barn med i bilden! Vi hade en föreläsning om unga/barn idag, jag känner genast hur det blir mer intressant. Ska bli roligt att få kontakt med lite mer blandade åldrar vid praktiken på vårdcentral, som börjar på måndag.

 

Från helgens svampjakt i norberg.


Uppdatering.

Imorgon börjar skolan och rutinerna! Äntligen! Hur härligt det än är med sommarlov, sovmornar och ledigt så är det ju faktiskt egentligen inte ett dugg kul när typ alla andra jobbar. Tre dagar i skolan väntar och sedan drar pratiken igång om en vecka! Här sitter vi inte och latar oss inte ... Ska praktisera på Kringlans vårdcentrum, en vårdcentral i Södertälje. Lyckan över att slippa pendla! Kvarts promenad varje morgon blir det istället, kan ju inte bli mer perfekt. Har även gått och skaffat mig extrajobb på provtagnignen, dit man går och lämnar blodprov och andra prov. Vi får se hur mycket jag hinner jobba i höst i och med skolan och 13 veckors praktik, men det ska bli otroligt kul och lärorikt! Och lite läskigt. De har tydligen 50-250 personer varje dag som kommer för att lämna blodprov. Eftersom jag tycker den sjukvårdstekniska biten med prover och liknande är roligare än omvårdnadsbiten inom sjuksköterskeyrket så är det ju helt perfekt att jobba där, jag har tänkt tanken förut men inte trott att det fanns möjlighet. Där vill väl alla jobba, tänkte jag. Men sedäääär nu ere plötsligt JAG som ska det.
 
Min mobil har förövrigt börjat strejka och vägrar vara på när den inte sitter i laddaren, så jag ska åka till elgiganten och lämna in den nu. Dumma nya bajsmobil. Den har verkligen fått fnatt. Tröttsamt. Ska iväg en sväng och kolla lite möbler/inredning också, sen träna, och förbereda lite inför imorgon. Skola! Jag ser inte fram emot att gå upp klockan sju men det ska bli roligt och intressant ändå. Träffa lite klasskompisar, även om de flesta av mina vänner kom i en annan grupp så vi inte kommer ses på hela terminen.
 
Har dessutom ett nytt mål i vikt, minus 8 kg till april. Målet är satt tillsammans med en vän, som också ska gå ner 8 kg till april. Heja oss!