24 APRIL.

Det har varit en härlig helg! Den började i fredags med en förfest med Johanna och några till hos Tomas, och senare Olearys där Björn Rosenström spelade. Han var braaa som fan, och snygg. Snygg!! Det hade man aldrig kunnat tro. På lördagen blev det filmmys och på söndagen tacos och Big brother med Jessica och Rasmus hos Jepser. I vanlig ordning! Igår var det tillbaka till verkligheten och skolan igen, har nog aldrig varit så trött. Gjorde inte saken bättre att vi hade världens sämsta föreläsning på eftermiddagen..

Har känt mig lite deprimerad idag pga. att det känns lite mycket med skolan. Det känns dock mycket bättre efter min lilla sväng till stan, åkte ner endast för att lämna tillbaka en jacka på mq, men kom hem med två fina tröjor och ett halsband istället!! Shopping muntar upp en på riktigt! Nu har jag något att ha på mig i helgen, då det blir festligheter. Jag LÄNGTAR!!






19 april

  


23 år. Kan inte riktigt förstå att det var fem år sedan jag fyllde arton och undrade varför tusan de hade 21-årsgräns på Olearys dit alla gick då. Alltså det är åtta år sedan 2004, the year. Så himla bra år, faktiskt. Det var underbart att bara vara en omkring- drivande fjortis. Det var en kul sommar och en bra höst. 2012 kommer förresten också gå till historien som ett bra år i mitt liv, åtminstone första halvan. Resten vet jag ju inte så mycket om än så länge. Året jag blev vansinnigt kär för andra gången i mitt liv, och började plugga på universitetet för första gången.

 


You can never say never









Kolla vilka fina Thomas Sabo-berlocker jag fick av mitt hjärta i födelsedagspresent (Snöflingan och hjärtat). Fick ett rosa hjärta av mamma också, och andra fina saker. Jag hade en bra födelsedag, och en ännu bättre dag igår. Igår var en sån där jättebra kväll, som man ler åt när man vaknar på morgonen, utan någon som helst ångest som man kan ha annars ibland efter utekvällar. Inte bakis. Bara lördag, lycka och världensfinastepojkvän.


Drinkkväll hos Elin.










Do you feel the same? Or am i only dreaming..

Ja herregud, man märkte verkligen här på bloggen när Anatomi och fysiologi-kursen började. Första chocken har lagt sig, man har börjat förstå upplägget och så. Och jag skulle väl vilja påstå att jag ligger efter, haha. Jag har så svårt att sätta mig att läsa långa kaptitel om relativt oförståeliga saker när jag kommer hem ifrån skolan och är trött, och det är så liten tid att lära in någonting innan nästa moment börjar. Hittills har vi läst om cellen, nervsystemet och cirkulation, alla är väldigt omfattande, samt att vi håller på med anatomisk terminologi. Många många och åter fler namn på latinska. Hittills har jag gillat cirkulation bäst, tror det är för att jag känner att jag fattar mest där! ^^ Nervsystemet är ... galet. Jag ska försöka ta igen så mycket som möjligt på fredag, då vi har en hel självstudiedag, och i helgen. Kämpaaaaaa! Har en känsla av att dessa ca. 6 veckor kvar av kursen kommer gå fort. Snart tenta!! Senast imorgon ska vi få tillbaka tentaresultatet ifrån den sista hemtentan i förra kursen också, så då får man reda på ifall man klarat den. Håller tummarna stenhårt alltså..

 

Förutom skola har det varit filmkväll hemma hos Dan, mysig drinkkväll hos Elin för att fira hennes födelsedag, söndagsmiddag och big brother i vanlig ordning hos Jesper med Rasmus och Jessica, och igår var det hockey. Vi bettade. Hockey blir så mycket mer spännande när man gör det!! Igår var jag också förbi på jobbet en sväng för att hämta en sak av mamma, där träffade jag alla baarnen och de fick känna på min tunga väska med skolböcker och ramlade bokstavligen ihop under den hahaha. Lät ett barn känna hur tung den var och rätt som det var ville alla (borde jag fattat..) känna, och därmed hade jag alltså alla barnens baciller på min väska.. Hahaha. Jaja.. :)

 

Tionde april

Mitt huvud är verkligen totalt slut efter dagen. Den började inte så bra, jag hällde mjök i mitt knä när jag åt gröt till frukost. Det är ganska osmart att göra det när man har ganska så väldigt bråttom.. Idag började då nya kursen (anatomi och fysiologi), därav det trötta huvudet. Det var lite som en flashback till den 16e januari då vi började utbildningen, mycket nytt att ta in och denna kurs är verkligen sjukt intensiv och kräver mycket av en. Vi började redan idag jobba med kroppens anatomi och inför torsdag ska vi plugga på cellen med mera i våran gigantiska bok. Vi ska lära oss så himla mycket på de här 8 veckorna, förstår knappt hur vi ska hinna få allt att fastna i huvudet.

 

I söndags kom det lite folk på finmiddag hos jesper, vi invigde elgrillen dagen i ära och det vart grymt gott. Kinderäggsjakt, bb och film på det. Påsken har varit bra!

 


Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Vi var på bio igår, och såg nya American pie, reunion. Den var jäävligt bra och rolig, älskar American pie. Den kan nog till och med varit den bästa av dem alla, kändes som en två timmars lång skrattfest. Idag på självaste påskafton har familjen varit över till Nydala och ätit påskmiddag. Senare kom det en himla massa flickor så fortsatte vi kvällen på Saras rum, vi lyckades klämma in hela tio tjejer där på den lilla ytan, ''finns det hjärterum så finns det stjärterum'' ;) Det var en trevlig kväll.












Långfredag

Igår vaknade jag upp hos Jesper och tog det luuungt hela dagen. Var en konstig känsla att inte behöva gå upp tidigt och plugga. När J kom hem från jobbet gick vi till Nancys som öppnat precis bredvid honom och handlade middag. Vi blev dock ganska besvikna, min mat var världens minsta portion, ungefär hälften av det man får på Nancys på stan, och hon frågade inte vad jag ville ha för grönsaker. Hon glömde dessutom skicka med både soja och dressing till Jesper, fastän hon hade frågat vilken dressing han ville ha. Jaaa nej inte det bästa intrycket av det där stället direkt.

Efter middagen åkte jag med Sara och Felicia ut till Jessica. Vi handlade och gjorde världens godaste frukstsallad med turkisk youghurt, nötter & honung, och catchade up ;)

 


Slut på första kursen.

Mina lediga dagar tycks försvinna alldeles för snabbt.. Redan fredag. I onsdags hade vi vårt sista semenarium för kursen, och därmed är den slut. Det firade vi genom att åka till Heron city och äta lunch! Jag är överlycklig över att de öppnat Taco bar där vid deras food court. Goooott!! Efter den mysiga långlunchen blev det bowlng!




Tredje april

Sovmorgon, ingenting planerat på hela dagen på första gången på väldigt länge. Men det blir nog lite frukost/lunch framför bb nu, sen en promenad förbi jobbet och hämta lite saker och hälsa på. Och så förbi Axéns och hämta anatomiboken! Kanske borde börja läsa redan nu för att vara förberedd, jag verkar ju ha problem med att hinna/orka läsa allt som ska läsas. Har jag märkt.. Så sjukt skönt att den här kursen är slut, ''Sjuksköterskans profession och omvårdand som vetenskap'', ingen vidare rolig kurs. Nästa kurs blir mer plugg, men mer intressant och mer praktiskt! Det ska bli jätteroligt. Tiden kommer gå fort också, rätt som det är så är det sommar. Kommer  bli en blek sommar, för första gången på så länge jag kan minnas har jag inte en utlandsresa/gotlandsresa bokad. Får pressa i trädgården varje dag istället. Det är underbart att vara brun.


Utkast: April 3, 2012










Andra april

Det har varit en intensiv dag. Tentainlämningsdag, så jag satt väl sisådär 10 timmar i sträck och skrev klart tentan, inte ens en matpaus tog jag mellan 12 och 22. Sista tentan för kursen, nu har vi bara ett semenarium kvar på onsdag, sen blir det fem dagars ledigt innan Anatomi och fysiologikursen drar igång. Ska bli intressant!

Helgen har varit hur bra som helst verkligen. The Hunger games som jag och Sara såg på bio i fredag var jättebra. I lördags kom hela tjocka släkten och firade att Linda snart fyller 20 och i söndags fyllde min älskling år, så då var det släktfirande hos honom hela dagen. Vi avslutade dagen med finmiddag, korvstronoff, och Big brother med Sara och Rasmus. Kunde nog inte haft en mycket bättre helg. (fast jo hade nog valt bort tentapluggandet på lördagen) Det bästa är att de kommande dagarna kommer också bli asbra, massa planerat. Man måste ju passa på att njuta mellan kurserna nu och när alla vänner är hemma.