Söndag.

Hjälp, jag vaknade med den värsta söndagsångesten på länge. Inte så konstigt kanske, ingen pojkvän vid min sida, det regnade och jag visste att jag var tvungen att plugga idag. Nu är klockan fyra och inte har jag pluggat inte, men jag har iaf skaffat planer för kvällen. Varför tar det emot så jävligt att läsa om mikrobiologi??
 

Keep on walking

 
Hej bloggen. Här ekar det tomt minsan. Tentor, skrev jag om i senaste inlägget. Nu har även läkemedelstentan passerat, och jag har en bra känsla om den, så jag hoppas på alla rätt som man behöver ha! Farmakologitentan har vi också fått tillbaka, och det gick ju så bra det kunde gå. Väldigt bra början på terminen! Nu är det snart den tredje tentan inom fyra veckor, ingen rast ingen ro. I mikrobiologi, vårdhygien och immunologi. Sen börjar praktiken, om en och en halv vecka ungefär, spännande!! Jag var inte så pepp, då jag ska vara i Årsta och det är en bit att åka, men efter färdighetsträningen i onsdags då vi övade venös provtagning och injektioner ska det bli riktigt kul och lärorikt att göra det på riktiga människor. Jag trodde aldrig jag skulle längta efter att sticka/ta sprutor på någon men det var ju jätteroligt! Så länge det inte är på mig själv. Jag är himla glad att de lagt till regeln att det är strikt förbjudet att sticka på varandra, vi studenter.
 
Den här helgen började med att vi lagade en riktigt god middag hos Jesper igår, fläskfilé och pommes blev det och sedan fortsatte vi att kolla igenom Resident Evilfilmerna, hur kan vi har missat dem? De är precis vår stil. Så nu har vi kollat alla utom den nya som går på bio just nu, så den står på tur. Idag har det varit kalas för mormor och nu blir det snart en kväll på Liiiiidingö med Alex, Patte och Felicia!

Göteborg och tentor.

Senaste veckan har bestått av resan till gbg, en tenta i farmakologi och så pluggande inför nästa tenta på måndag, i läkemedelsberäkning. Göteborgsresan var supermysig, dock lite kort. Kom fram vid halv nio på fredag kväll, och åkte hem vid halv tre på söndagen. Men vi hann iaf ha en mysig filmkväll och ääntligen se Dear John som vi tänkt se så länge, en rolig dag på Liseberg och en liten shoppingrunda. Får ta och åka tillbaka i vinter!
 
Just nu är det som sagt full fokus på att lära sig räkna läkemedel. Vilket är svårare än det låter, och det svåraste är ju att man måste ha alla rätt på tentan. 100%, inte ens en liten decimal eller enhet fel. Eh, ja, så nu ska jag äta lunch och sätta igång att plugga. Har inte räknat matte på nästan fyra och ett halvt år, så att räkna så mycket som jag gjort de senaste dagarna är lite av en chock. Huvudet blir helt fried.
 
 
 
 

Jag längtar till fredag.

Sista helgen på sommarlovet blev inte den bästa kan jag ju säga. Och det är sorgligt när jag tänker tillbaka på hur jävla bra och fantastisk förra sommarn var, jämfört med den här. Men nu är den ju slut, och nu har skolan börjat, så nu ligger fokus där. Full rulle men tenta på tisdag, sedan en till en vecka efter det och ytterligare två veckor senare en tredje. Här mjukstartar vi inte minsan. Men det är bra, jag behöver något annat att tänka på för tillfället. Förresten, JAG LÄNGTAR TILL FREDAG.