28/09 2010

Heeeerregud vad kallt det var ute idag. Vilka höstvindar. Vi var i skogen på förmiddagen på jobbet och gick upp till vattentornet, där uppe blåste det så starkt stundvis att jag nästan kunde luta mig mot vinden. Då kan ni ju tänka er hur det var för barnen.

Imorgon skulle jag börja ett men nu blev det kvart i elva istället. Men det är inte fyskam det heller! Det betyder att jag kan vara vaken tillräckligt länge för att se vilka som går vidare i idol idag ;) Fattar inte varför de måste ha det så sent???

Hos Emil i lördags












200:-

 
Här är sammetsklänningen som jag köpte i Skärholmen i lördags. I like it a lot. Det ultimata hade dock varit ifall den hade haft trekvartslånga ärmar, men man kan ju inte få allt här i världen. 200 kronor gick den på iallafall, inte helt fel pris för en klänning!

River flows in you

It's done. Dock inte smärtfritt.. Efter sjukhusbesöket köpte jag med mig en Nancysmacka hem och såg på 90210. Och nu håller jag på att lägga in Miamibilder på facebook. Bättre sent än aldrig liksom. Här har ni förresten en helt underbar låt spelad på piano. Men vartifrån känner jag igen den? Blir galen. Någon som vet? Yiruma – River Flows In You


Fan

Nu är klockan kvart i tolv och jag måste duscha om jag ska hinna bli klar tills mamma kommer hem. Då ska vi ta oss ner till sjukhuset.. Igårkväll när jag låg och skulle sova började jag tänka på operationen och att de faktiskt ska  s k ä r a  i mig med en kniv. Då mådde jag illa. Sen ska de sticka in en massa långa instrument och skära lite till. Fyfan va äckligt. Tänk om man skulle vakna mitt under operationen.

Men en sak i taget, idag kommer första hindret. Blodprov. Jag pratade precis om det med Felicia i telefonen och min arm liksom domnade av.. Så blire när jag tänker på det. Emlasalvan bedövar huden ganska bra men inuti armen känns det fortfarande. Sen kan man ju hoppas på att de inte sticker fel o spräcker blodådror. Fan. Inte nog med att de ska sticka in nålen och ta blod, de ska byta provrör sjutton gånger också. Fan.

Sunday

Vi hade en jätterolig förfest hos Emil igår måste jag säga. Och idag mår jag bra, det blev inte så mycket att dricka igår. Men jag har sovit alldeles för länge för andra natten i rad.. Tur att jag inte jobbar imorgon. För imorgon ska jag till sjukhuset och ta blodprov inför operationen. Operationen som förövrigt är om två veckor och fyra dagar.. Så imorgon blir ingen rolig dag, då jag har väldiga problem med sprutor, blodprov och sånt.

För några dagar sedan fick jag 90210boxen säsong ett som jag hade beställt och idag började jag se på den. Skitbra är det! Och ikväll blir det kantarellmackor till middag, mamma och lite släkt har varit ute och plockat hela dagen. Mamma vågade inte väcka mig när hon åkte men hade hon gjort det hade jag gärna velat följa med. Men det får bli en annan gång! Va skönt med en söndag då man inte behöver tänka på att gå och lägga sig tidigt för att man ska upp tidigt dagen efter. Imorgon är min första lediga vardag på ett tag. Resten av veckan blir det jobb dock.

all time favourite


:D

hej! idag har felicia och jag varit i skärholmen för att hitta något att ha på oss ikväll. jag köpte en klänning men jag är lite osäker, så vi får se hur det blir.. måste iallafall börja göra iordning mig nu, sen skjutsar felicias mamma oss till emil! utgång på strip..


FREDAG

Min klocka ringde 04.45 imorse... så det känns som att jag kommer slockna snart.
Har ägnat dagen åt jobb, städning, sova och Idol.

Som vanligt när jag ska städa och rensa så plockar jag fram allt men orkar inte göra klart, så nu är hela golvet fullt med saker. Bland sakerna jag rensade hittade jag bland annat ett gammalt kärleksbrev till en kille, haha. ''Älskade älskade *****, jag har älskat dig sen jag såg dig. Förutom när jag älskade ***** , eller ska jag vara ärlig så har jag inte älskat dig sen jag såg dig men det spelar ingen roll för jag älskar dig nu iallafall!!'' Hahahaha.. Inget jag gav till honom dock, bara något jag skrivit för mig själv. Älskar sånna gamla roliga saker. Att läsa min dagbok till exempel är hur roligt som helst. Vilka kärkeksproblem man hade. Jag minns att jag var 'kär' i sju personer samtidigt hahaha. Sen att jag aldrig hade pratat med hälften spelade ju ingen roll..... ;)

Imorgon blir en desto roligare dag :)

Torsdag!

Idag har jag jobbat på dagiset där 5åringarna går (ett stenkast ifrån där jag vanligen jobbar) innan de börjar sexårs. Jätteroligt att träffa barnen som jag känt två år men inte jobbat hos nu sen innan sommaren! Underbart att alla blev så glada över att se en, men i början blev det nästan för mycket. Halva gruppen började gråta för att inte alla kunde sitta bredvid mig på samlingen... Usch, det var verkligen bara jobbigt. Om man ändå kunde ha mer än två sidor. Men resten av dagen gick jättebra så jag ser fram emot nästa vecka då jag ska jobba där på tisdag och onsdag också. Dagen har spenderats åt att gräva mask, hoppa hopprep, kasta rockring, leta efter skatter med skattkarta, ha lövkrig och så. Jättemysig dag. Och jag blev jättesugen att fota när jag såg alla fina löven överallt.

Grattis till mormor

Efter en lång och frustrerande jobbdag har jag precis ätit pyttipanna till paradise hotel. Och idag fyller min kära mormor år så om en kvart åker vi för att fira henne.

Cooling :D!

Fryser om näsan

Ingen rolig dag detta. Jag har haft ont i huvudet i princip hela dagen och dessutom blir man köldskadad när man kommer hem till det här kalla huset. Jag ligger med tre långärmade tröjor varav en fleece, sockor, två filtar, värmefläkt, tända ljus, varm dator i knät och luva. Och jag fryser om min näsa. Det känns som jag sitter i en jävla igloo eller något.

Det är inte ens kul att kolla på Idol när man har huvudvärk.
Och jag orkar inte jobba imorgon.


Om valet


Klockren tjej.

Det blev ju då som så att alliansen vann igår. Men jag hade tydligen fått det hela om bakfoten. JAG trodde att folket skulle rösta på ETT PARTI och att sedan det PARTI med FLEST röster skulle vinna. Men efter att ha läst länstidningen imorse så har jag förstått det som att så är det inte. Det var alltså sammanlagda röster för blått mot rött som fick dem att vinna. Konstigt. Hade det varit så som jag trott hade socialdemokraterna vunnit. Inte för att jag ''hejade'' på någon. Sedan detta med SD. Många har en åsikt om att de kommit in i riksdagen idag. Själv trodde jag att de redan VAR där. Hahaha.. Japp, sån koll har jag. Men det är ju såklart förjävligt. Frågan är vad som händer nu?

Familjen




Veckan uppbokad

Idag blev det jobb och förutom idag hade jag bara torsdagen uppbokad. Men så blev en peronal sjukskriven så nu har jag jobb hela veckan! Det flyter på riktigt bra, inte ofta man får jobba mån - fre flera veckor när man är vikarie såhär som jag är! Så det var jättebra. Även om jag hade ställt in mig på en ledig vardag imorgon. Men jag har ändå ingenting att göra direkt hemma, det som är skönt är att inte gå upp tidigt, det är det värsta jag vet. Men jag börjar halv nio så det är inte så farligt.


Världens godaste


Söndagens middag. Svampmackor!


Im just gonna take a minute and let it ride


N e w s

Tog en titt inne på h&m efter röstningen. De hade fått in en ny kollektion men det var ingenting som föll mig i smaken. En kavaj och en tröja blev det istället för sammanlgt 450 kronor. På bilden är också en tröja jag köpte för ett par veckor sedan, också på h&m.


Valsöndag

Idag ska jag med mamma och Linda ner på stan och rösta. Jag så jäkla oinsatt. Jag blir bara irriterad av politik. Jag tycker nästan det verkar som att vinnaren redan står klar, för det är bara ett och samma parti som jag ser och hör att folk ska rösta på. Men vi får väl se. Jag kommer iallafall inte sitta på helspänn och hålla tummarna som många andra. Jag vill inte säga att jag bryr mig, men det får bli som det blir helt enkelt.


Big lights will inspire you

I somras mötte min familj, Saras familj och lite fler i vår släkt Sara på flygplatsen i  Newark, New jersey. Därifrån flög vi ner till Miami och bodde på ett hotell mitt på Miami south beach. Efter tio dagar där så åkte släkten hem, men jag åkte med Sara hem till hennes värdfamilj i New jersey. Där var jag i en vecka. Sara jobbade och så firade vi midsommar, så vi fick endast en heldag på oss i New york som ligger någon timme ifrån där hon bor. En dag hade hon på sig att visa mig Manhattan. Och dagen blev så himla bra. Perfekt. Jag hann se allt jag verkligen ville se och det blev den bästa dagen på hela USAresan. Dagen efter undrade jag på allvar ifall gårdagen var en dröm. Det går inte beskriva riktigt.. men Manhattan var precis vad man hade förväntat sig, och mer. 100627 ♥


Kantareller!



Pappa var ute och plockade svamp idag så till middag fick vi sjukt god svampsås. Och inte nog med det så kom grannen över med en hel korg full med kantareller?! De hade hittat jättemycket och orkade inte rensa allt. En korg kantereller tackar man inte nej till.

Don't stop believing

Inatt drömde jag att jag skulle tatuera mig. Tatueraren satt otåligt och väntade på att jag skulle ta mod till mig och sträcka fram armen. Jag skulle tatuera texten ''Don't stop believing'' precis ovanför handflatan. Precis när jag sträckte fram handen och han skulle börja.. så vaknade jag. Haha. Fan. Så fick jag aldrig känna hur det kändes att tatuerasig.


16/09

jag kom hem ifrån jobbet tjugo över sex idag. och imorgon väntar ytterligare en lång dag. sen är det äntligen fredag. helg. åh va skönt.

det är en unge på jobbet som kallar mig gunilla hela tiden.. haha. härligt.


Hjälp..

Idag kom ett brev på posten ifrån sjukhuset. Med en operationstid. 2010-10-14.

Lunka påå..

Onsdag! Idag har det blivit jobb och träning. Trött i huvudet och kroppen nu, är dessutom lite förkyld.. Har insett att jag behöver ett par nya träningsskor. Om jag vill slippa blåsor på tårna det vill säga. Det är jättetråkigt att gymma ensam så jag längtar tills Sara kommer hem och hoppas att hon vill görat med mig! Nu ska jag gå och äta världens godaste pastagryta och sedan vänta in kvällens Idol.

... 14/9

Jävla regn alltså.. orkar inte med. Löven börjar bli gula och ramla av träden. Så nu är det höst på riktigt. Svinkalla vindar och regn. Snart är det jul.

Felicia och hennes familj åker till Barcelona i helgen. Vilken jävla timing.


Måndag

Hej. Nu sitter jag och äter vattenmelon och ser på csi. Idag har jag jobbat, och efter det har jag och mamma varit på banken. Jag växlade in mynt för 390 kronor! Och så löste jag ut tre vinstlotter på tobaksaffären. Sammanlagt 470 kronor! Inte helt fel.

Seg söndag.

Och något mer som har varit segt är min dator! Eller internetet kanske. Eller webbläsaren. Senaste internet explorer dör skitofta. Fattar inte varför allt segar, det står att jag har utmärkt anslutning. Har fått starta om datorn två gånger och allt tar en jävla tid.

Igårnatt när jag skulle sova så var det så jävla kallt och hemskt här nere så jag gick upp och sov istället. Nu har jag värmt upp rummet lite med datorn, ljus och en värmefläkt. Tydligen så är något med elementen sönder. Någon pump som pumpar runt vattnet. Halleluja.

I veckan blir det jobb varje dag. Så nu blir det någon film och sedan är det sovdags.

Kan inte fatta att du är hemma snart ♥

 
New Jersey i juni


Inception

Vilken underbart komplicerad och grym film. Älskar Leonardo DiCaprio, älskar Ellen Page. Älskar personen som var så fucked up att han kom på filmen, haha. Genialt.

Ska ÄNTLIGEN se Inception på bio ikväll! Höga förväntningar. Idag har jag flyttat ner i mitt rum och även möblerat om lite. Vi hittade en lösning som fick funka. Skönt med lite förändring!! Nu ska jag fixa mig lite och sen åker jag och min älskade mamma till Heron.

Min nuvarande pepplåt nummer ett


Idag är det exakt fyra veckor sen jag var ute på krogen. Och det känns så jäkla skönt, för nu känns det roligt att gå ut om två veckor när det är lönehelg. Hade tappat suget totalt. Men väntar man lite och inte går ut var och varannan helg blir det roligare. Jag har en hel massa sprit och alkoläsk i mitt rum som bara väntar på att få drickas!

FREDAG

Jag gjorde precis ett jobb/personlighetstest som jag hittade i Emelies blogg. Enligt testet så var topptre jobbet för mig sjuksköterska (vilket jag funderat på att utbilda mig till) och toppsju var förskolelärare vilket jag jobbar med nu. Det var lite lustigt.

Idag har jag jobbat till ett och då fikade jag lite i personalrummet med de andra. Sen åkte jag hem och väntade på att mamma skulle komma från frissan, vi hade tänkt åka till Skärholmen men så ställde vi in det pga. dåligt med tid och min huvudvärk. Så jag vilade istället, och senare har jag varit vid morfars grav med mormor. Snart blir det fredagsmiddag med fläskfilé, krocketter och bearnaisesås. Sen fortsätter fredagskvällen på typiskt fredagskvällsvis med Postkodsmijlonären och Idol. Lugn och skön fredagskväll.

sunny days


Jag älskar att det är så fint väder om dagarna! Älskar att vakna, äta frukost och göra mig iordning när solen lyser in genom fönstret när jag ska jobba. Men snart är det slut med att vakna till solsken för på söndag ska jag vara nerflyttad och klar i mitt rum och där skiner inte solen in på morgonen. Men härlig eftermiddags- och kvällsol äre förstås.

torsdag 19.40

Det går magsjuka på avdelningen jag jobbar på just nu ..... Jag mår illa bara jag tänker på det. Jag verkar ju ha ett sånt urkasst imunförsvar, så jag kommer säkert åka dit. PEPPAR PEPPAR, hoppas inte. Förra gången det gick magsjuka på jobbet så fick jag det.. i början av året. Det var fan inge kul alls.. Det var hemskt. Spydde typ varje kvart i hur många timmar som helst. Skit. Hittills är det tre barn som har fått det.

Efter jobbet har jag kollat runt lite på internet efter möbler. En garderob.. byrå.. soffa. Jag vill ha allt nytt. Men allt är verkligen så sjukt dyrt. Kollade på en fin garderob på Mio, och så kollar jag ner och så kostar den 19 000!!! Helt stört.


Come together right now.. over me



John Lennon Memorial i Central Park

Åttonde september

Inatt vaknade jag av kramp och smärta i magen. Så idag har jag varit trött på jobbet på grund av den förlorade sömnen.. Det sög. Efteråt orkade jag inte bara åka hem och lägga mig och somna så jag tog en cykeltur, sen åkte jag hem och kollade klart på The bounty hunter som jag började se för några dagar sedan. Ganska beige film. Inget jag rekommenderar direkt. Jag trodde det var ett drama men tydligen var det en actionkomedi. Haha. Det är inte direkt min typ av film. Senast jag såg en såndan hade jag också missat vad det var för genre...

Nu blir det Biggestlooser och Spagetti & körrfärssås!

Halvtio

Ett barn kallade mig Kallemilla idag. Hahaha.. Nåja, det var ju nästan rätt iaf.

Annars har dagen varit lång men skön utan huvudvärk. Gillar de dagarna. Har även fått lite mer jobb framöver.. På rasten har jag suttit ute i solen och haft någon slags speedpicknick. Det är inte mycket man hinner göra på en halvtimmes rast. Gå på toaletten, göra te..... Och innan tet kallnar (tillräckligt mycket för att man ska kunna dricka det) är det dags att börja jobba igen. Men idag hann jag både gå på toaletten, cykla till affären och picknicka! ;) Det var jag och myggorna.

På kvällen har jag sett Idol såklart. Jag älskar att höra på de riktigt talangfulla.

The story


Jobbet

Det ligger till som så att resurs-tjänsten som jag har jobbat nu ett tag ska bli tillsatt nästa vecka. Det finns en jättedum regel om att man måste anställa någon inom kommunen som har många vikarie-dagar. Så när det blir en plats ledig på en förskola måste man alltså gå efter en viss lista om vem som har flest dagar. Så nu håller de på och intervjuar och på måndag nästa vecka börjar den som får tjänsten. Regeln är hur dum som helst verkligen, istället för att jag som varit på stället i över två år, känner barnen och kan alla rutiner ska jobba i gruppen så ska en människa som aldrig har satt sin fot på dagiset förut och inte kan ett skit eller har en aning om hur barnen är eller funkar komma och jobba, och dessutom kanske någon som inte kan språket helt(beroende på vem det blir). Men jag jobbar iallafall den tjänsten veckan ut. Och nästa vecka har jag fått jobb hela veckan på 2-åringsavdelningen eftersom en personal ska utomlands. Så efter det lär det väl bli lite mindre jobb än på senaste tiden men det är bara att hoppas på att man behövs.

Nu ska jag hålla ut lite till innan jag ska SOVA!

Miss you.


Söndag.

Nu väntar två dagars jobb till halv fem så idag ska jag bara ladda batterierna. Ska börja med att ta ett bad! Vid 17 och 18 kommer veckans tv-höjdpunkter: Greek och One tree hill.

Tanken var att jag skulle flytta ner till mitt rum idag men eftersom pappa åkt iväg hela dagen och fiskat och spelat golf så vet jag inte riktigt hur det blir med det. Sover förmodligen här en eller några nätter till..

 
Här är mitt nya golv!


...


 Såhär coolt såg det ut på himlen förut idag. En regnbågsring runt solen.

Fjärde september

Idag har jag och mamma varit en sväng på stan och senare en sväng till min moster där min kusin, hennes man och deras barn också var. Åh vad jag älskar bebisar. Smälter.

Idag spelar ju Hoffmaestro på Torekällberget. Min första tanke när jag hörde att de skulle spela där för länge sen var att jag inte skulle dit, har redan sett dem två gånger. Men sen ändrade jag mig, dock när det var försent och biljetterna var slut. Så det blir en hemmakväll ikväll. De är sjukt bra, har många jättebra låtar och det är grymt drag när de spelar. Plus att det är väldigt många som ska dit, till Torekällberget. Men nu är det som det är, och det är kanske likabra för jag mår inte hundra, har blivit förkyld.

Men tråkigt såklart.. But I'll live.


Friday

Helt galet, jag sov till ett idag och nu när klockan är elva är jag ändå trött.. Tretton timmars sömn resulterade i en dag med seg-huvudvärk så det sög ju. Idag tog jag en sväng till stan med Felicia för att lämna tillbaka min tröja som repade upp sig och jag kom även hem med en annan tröja. En grå fin från h&m. Men några pengar gjorde jag inte av med för jag hade två h&mcheckar. Perfekt. På kvällen har Johanna och Felicia varit här, vi har sett på Kristallen och spelat lite spel. Och sen roade vi oss som bara vi kan ;) Haha. Fick ont i hjärtat av skratt. Är det bra eller dåligt?


Don't let it get away

En ganska bra dag! Sol. Ingen huvudvärk. Äppelpaj på rasten. Skype med Sara. Tacos.


morning.


Första september

Idag skulle jag ner en sväng i källarn och hämta en sak i frysen och då kikar jag in i mitt rum och sepåfan, där låg golvet klart. Det blev fint. Och snabbt gick det. Det har ju bara gått en och en halv vecka sen vi flyttade ut mina saker. Jag måste verkligen få till en förändring nu där nere, för jag har tröttnat så himla mycket. Ner med alla fula skittavlor. Och soffan.. jag vill inte ha en röd soffa? Den passar verkligen inte in. Kanske går att köpa ett överdrag. Ju mer jag tänker på det desto mer undrar jag, varför köpte ja en röd soffa? Den har iof några år på nacken, tänkte kanske inte så mycket för 7 år sedan eller hur gammal den nu kan tänkas vara.

Vad skönt att det har varit så soligt ute idag. Det är inte ens jobbigt att gå upp på morgonen när solen lyser in genom fönstret och det är helt ljust. Imorgon är ytterligare en jobbdag och sedan min fredag-lördag-söndaghelg.

Nu när man accepterat att sommaren är slut så ser jag fram emot att löven ska bli fina och luften ska bli sådär höstfrisk. Och skinjackan, scorettstövarna och min gråa nya stora halsduk från H&m. Men regnet får hålla sig borta, soliga höstdagar ska det vara.

 
 
Hösten 2009