21.27

Varför är min kropp i uppror just nu?
Den fullkomligt HATAR mitt val av preventivmedel.
Min ena handflata är så torr att den ser pestsmittad ut.
Jag har återigen fått ont i halsen.
Min tand ilar så jag blir galen.
Mina ögon protesterar mot linserna och gör ont, så jag var tvungen att ta ut dem.
Jag vaknade med en oklart bula i bakhuvudet i söndags som gör ont.
Skulle behöva dra ett täcke över huvudet och vänta på bättre tider tror jag.
Tur att man har en blogg att klaga i.
För då känns det ju så mycket bättre.. 
 
Imorgon jobbar jag iallafall kväll vilket innebär 11.30 till 20.00 och jag tänker flexa ut tidigare, så det så.
Och jag är superglad över att Avdelning 15 är så trevlig, men rolig och trevlig personal.
Glad över att det börjar bli vår snart.
Att det är min födelsedag snart.
Att jag har världens bästa mamma.
Att jag kommer att vara ledig i påsk.
Att jag har hittat världens godaste choklad (marabou daim).
Att jag gillar min nya vårjacka skarpt.
Och att jag varit hur grym som helst och tagit 2 sprutor den senaste månaden.
 
Kan nog inte riktigt beskriva hur stolt jag är över mig själv gällande det sistnämnda. När man är så jävla rädd för något och sedan klarar man det. Och så klarar man det igen. Tackar utbildningen för det, kan ha varit världens bästa terpai för sprutfobi.
 
Kände att det behövdes lite positivt också för att väga upp det dåliga.
 
 
 

Utmaning

Häromdagen fick jag en utmaning av en vän att gå ut och ta 10 bilder i det soliga vårvädret. Det var så länge sedan jag fotade med systemkameran (förutom på Jessicas babyshower) så det var härligt för det är ju så kul. Blev sugen på att köpa ett nytt objektiv men ska man ha ett allround-objektiv som har allt jag vill ha så kostar det en del.. Och SÅ ofta använder jag ju inte kameran.. Det hade nog blivit oftare om den hade varit hälften så stor. Döpte min lilla utställning så originellt till ''vårtecken''. Tror jag har en mapp på datorn från varje åt med det namnet, haha. Här är alltså de 10 bilderna och sist en bild på fotografen själv. Skriv gärna vilken som är er favorit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3

 

Fem av fem

''Primun non nocere - först av allt, skada inte'''
- Hippocrates
 
Min första jobbvecka började bra men avslutades med att jag blev sjuk. Den andra jobbveckan har fortsatt i samma stil och jag har feber som går upp och ner, hit och dit och som vägrar ge med sig. Men det är väl bättre att det kommer nu än när jag börjar jobba på riktigt iallafall, dvs efter min inskolning är klar. Verkar inte på chefssjuksköterskan som det är någon stress att få klar inskolningen så jag känner mig också ganska lugn gällande det. Men det suger att inte kunna gå dit just nu. Om några veckor är det dags att börja skolas in på nästa avdelning av de två jag ska arbeta på. Det känns lite konstigt när man börjar komma in i rutinerna på den jag är på nu. Men det blir kul också. En sak som jag är såå lycklig över är att jag har varit så frustrerad över att det inte gått så bra att sätta PVK (infart i armen för att kunna ge tex. dropp/läkemedel) under utbildningen, det har gått ibland och ibland inte. När det går dåligt får man dåligt självförtroende och ett tag känns det som det blev någon slags spärr. Och man var inte ens sugen på att prova längre för man var bara beredd på att misslyckas. Klart man tänker på sådant när man börjar på en avdelning där det ingår i arbete att sätta infarter flera gånger om dagen. Men hittills har jag satt 5 av 5 PVK:er!!! Det har gått superbra och det är så skönt att det gör det!! Woho! Härlig känsla att lyckas med något som varit klurigt.