30 december

Lite mer ledighet över nyår. Sen blir det slutspurt, jäklar vad konstigt att jag tar examen om 17 dagar! 


Fulla tjejerDet var vi i torsdags. Vilket man fick betala för igår. Tror det var årets mest illamående dag, plus att jag toppade med vidrig mensvärk också. Men juldagen va kul, även om planen ändrades lite när det var feeeet kö på Berget redan klockan 22.15 när vi kom dit. Så vi vände direkt. Vi stod inte i kö i över en timme och frös ihjäl som många andra. Vi drog ner till stan och fortsatte kvällen där istället. Kul kväll med min gamla väään.

Vi två!

2004 såg vi ut såhär. Mitt livs bästa år! En bild på oss, eftersom kvällen ska spenderas ihop nu såhär 10 år senare. Hej juldagen, utgång, lång kö, svettigt och knökfullt. Woho!

Juldagen

Haaaj. Jag har fastnat i min säng, det var så skönt här. Med tanke på att jag går upp klockan 5 mestadels av tiden nu för tiden så är det är ok. Åh jag ser fram emot fredag och lördag när jag ska träffa vänner! Och massor mot nästa vecka. Det är fan snart den 16e. 3 veckor kvar idag. 7 dagars praktik (blir typ ledsen när jag skriver det), 1 hemtenta och 1 seminarium. Sedan är den 3 års långa utbildningen slut. Vad fan hände? Känns så snabbt fast ändå som att jag gjort detta (skolan) så länge. Känslan av att identifiera sig som sjuksköterska har ändrats väldigt mycket dessa år. Fram till och med termin 3 kände jag mig oerhört malplacerad. Hela tiden känslan av att det här kanske inte är min grej.. Var ett tag övertygad om att jag skulle hoppa av sommaren efter termin 3 (då man blivit undersköterska). Men jag fortsatte och nu känner jag mig som en sjuksköterska. Det är så skönt! Jag känner mig inte redo men jag kan identifiera mig vid mitt yrke. Så det har verkligen varit en "utvecklande resa". På flera sätt. Vem kunde trott att mitt största intresse skulle bli att sticka nålar i folk när jag satt där och grinade för några år sedan då jag skulle lämna ett blodprov. Hahaha.

God jul på dig

Fy vad jag hatar dig för att du försöker förstöra 12 års vänskap.
Tro mig, alla elaka ord du kallat mig tycker jag nu om dig också.
 
 

God jul kära vänner

 

Trött tisdag

Jag är verkligen dötrött idag. Dagen har därför inte varit så himla bra. Praktiserade kväll igår så var hemma sent och fick inte tillräckligt med sömn. Idag upp vid 05 och en dags praktik, följt av träning. AAAAAH!! Jag ville så himla gärna åka hem istället, men jag bestämde mig för att vara envis. Så det var ju bra. Nu har jag typ hunnit komma hem, ätit middag, kollat på Ensam mamma söker och nu ska jag fan gå och lägga mig. Klockan 20.00. Tänk vad utvilad jag kommer vara imorgon. Så jag kan ta hand om alla tanter och farbröder.
 
 

Söndag.

                  
  

...

Att vissa människor har sådan makt över en. Det är verkligen vidrigt.

Fredag

Wohoooo freeeeedag! Jag drog en spontan shoppingrunda efter skolan och kom hem med lite nytt och fint. När jag kom hem däckade jag i sängen, fan vad skönt det var. Även om jag hellre hade varit hos mina flickor ikväll. Men ibland måste man vila. Jag hade dessutom lite skolsaker och annat att göra. Min säng är nybäddad och julgardinerna är uppe och just precis nu känns allt braaaaa. Härlig känsla. Ligger och myser under min filt nu.
 
 

11 december

Heej alla läsare och snokande tjejer från gbg! 
 
Snaaart är det helg, vilket känns väldigt välbehövligt just nu. Imorgon efter skolan måste jag städa och julpynta, och börja på hemtentan. Resten av helgen blir lite roligare, med julmarknad och julbord i Gamla stan på lördag och barnkalas och The Hobbit på bio på söndag. Bra uppladdning för nästa veckas praktik! Så idag ska jag fixa lite småsaker och sedan åka och träna. Köpte just en träningströja i julklapp till mig själv. Woho! Julklappsinhandlingen till andra ligger också bra till, köpt fyra av fem julklappar. Så ingen julklappsstress detta år. Ser fram emot närmast kommande tiden, allt roligt inbokat på helgerna, i mellandagarna och till och med emot praktiken! Examen och examenssittningen. Det är efter det som allt är totalt tomt och jag har ingen aning om vad som kommer hända sedan. Men det löser sig väl alltid. Jag överväger ifall det är värt att skaffa ett jobb på min nuvarande praktik på Huddinge och gå upp fem varje morgon. Tjänar ganska många sovminutrar på att jobba i Södertälje. Eller kanske rent utav åker till Göteborg?
 

Veckan och helgen

 
Jag har haft en bra vecka faktiskt. Ny praktik, tycker som jag tidigare skrivit att det kan vara ganska jobbigt att komma till nya praktikplatser men alla är verkligen hur trevliga som helst och det är en jättehärlig stämning på avdelningen. Vem hade kunnat tro att stället av alla mina praktikplatser som jag mest skulle kunna tänka mig att jobba på (tillsammans med akuten) är geriatriken?! Jag som haft så låga förhoppningar på hela denna termin med examensarbete och geriatrikpraktik (geriatrik = lära om åldrandes sjukdomar) i sex veckor har haft min bästa termin hittills och är verkligen positivt överraskad. Praktiker som jag haft under utbildningen är: Lungmedicinsk avdelning, äldreboende, infektionsavdelning, vårdcentral, psykiatrisk mottagning, hematologisk vårdavdelning, akuten, ambulansen, pre/post-operativ avdelning, operation och nu neurogeriatrisk avdelning. Svårt att förstå att det snart är slut. En månad och fem dagar..
 
Igår var det vår lilla busmyras 1- årskalas och det var supermysigt och trevligt. Gott framför allt! Vilket fikabord. Charmiga lilla tjejen var lika go som vanligt. Jätteglad över sin nya bil. På kvällen var vi på bio och såg Hunger Games, som jag velat se sedan den kom ut! Den var tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Jag som älskar Jennifer Lawrence tyckte alla känslor och uttryck var lite överdrivna nu.. Får hoppas att sista är bättre!
 
 

Juletid

Åh jag älskar julen och julpynt och mysfaktorn som uppstår. Vad jag hatar däremot är träningsvärk i tusen år, migrän på praktiken och iskallt väder.. Fyfan vad det är vidrigt att ha migränhuvudvärk när man ska försöka hänga med i allting och verka pigg och allert. Jag ville verkligen bara lägga mig ner på golvet och gråta idag, eller kanske helst springa därifrån först. Flera gånger var det så jävligt att jag började svettas och blev helt darrig. Jävla huvud alltså. Så om min träningsvärk skulle kunna vara över till imorgon iallafall så har jag ett poblem mindre. På grund av omständigheter ska jag både imorgon, fredag och måndag gå med tre olika andra handledare än min riktiga handledare. Så det blir ju spännande och flängigt, att gå med fyra olika handledare inom loppet av fyra praktikdagar, haha. Den här dagen började förresten med att en liten dement tant hade sju olika blodprovsrör som behövde fyllas, vilket de inte hade lyckats med igår eller inatt (på grunda av att hon vägrade typ). Jag som ääälskar att sticka tog på mig utmaningen och allt gick galant, varpå jag fick världens beröm av läkarna som jublade på ronden sedan, och växte några cm! Är så jäkla glad över mitt extrajobbande på provtagningen. För övrigt verkar avdelningen ganska lung och det verkar vara väldigt trevlig personal. Min handledare är blod, 30 år och från Södertälje. Minns inte om jag skrivit att jag är på en avdelning som utreder demens. Patienterna kommer alltså ditför det och stannar tills utredningen är färdig. Det är lite kul då det är väldigt olikt vad man varit på förut, och man lär sig nog mycket om dementa och hur man ska bemöta dessa vilket är bra då man stöter på dessa överallt inom vården. När alla vi som ska vara på olika avdelningar på Huddinge hade intro igår så nämnde hon som höll i det att man skulle vara glad om man hamnat på vår avdelning eftersom det skulle bli mycket lärorikt. Så hoppas på det! Jämför man med hematologen som jag var på i våras är det otroligt annorlunda, där var tempot dödshögt, de flesta inneliggande hade cancer och flera gånger om dagen gavs det massa saker intravenöst: blod, cytostatika, dropp, smärtlindrande, stamceller, antibiotika med mera samt tusen tabletter och annat. Där var det bara att köra för att hinna med att ge allt till alla patienter i tid, vilket ändå aldrig gick. Här är det tabletter, se om de söta tanterna och gubbarna och väldigt mycket planering kring patienten. Alla är dock inte söta, finns en riktigt butter herre som ryter och ryter, skulle inte bli förvånad om man åkte på en snyting där. Alla får ha larm eftersom dementa många gånger kan bli aggressiva och irritabla. Känns ibland lite som att vara tillbaka på psyk. Hur som helst blir det nog bra, om jag bra slipper ha migrän de nästkommande bestående dagarna. Och jag har pusslat med mitt schema så jag får vara ledig över jul och nyår, de är så schyssta och förstående. 

Karolinska Institutet

Haha alltså vår skola just nu. Ni minns ju att jag berättade om den misslyckade sluttentan. Som jag för övrigt klarade, WOHO! Sjukt glad. Grymt att man klarade testet på om man lärt sig något efter tre års utbildning. Det ska man vara stolt över. Men hur som helst så hade vi även en tenta igår. Denna var en hemtenta med frågor som skulle besvaras på internet och innan skrivtidens slut skulle dessa skickas in genom att trycka på en knapp ''Skicka in enkät''. Det är bara det att som alltid strulade tekniken, vilket innebar att det blev error för ett flertal studenter som skickade in sina svar = alla deras svar försvann. Vilket resulterade i detta nedan. Haha, vad ska man säga? Då slapp man vänta på det tentasvaret iallafall! Sex veckors praktik på R73 (demensutredning), en hemtenta, två seminarier och en workshop kvar innan man får lämna Karolinska Institutet och deras klanterier! Inte för att jag inte kommer sakna skolan och framför allt alla klasskompisar, faan jag är ju livrädd. Redo? Nej. Skräckblandad förtjusning. Spännande, läskigt, konstigt. Japp!!! Snart är det dags att fightas för att få den lön man förtjänar när med detta intensiva jobb med sämsta arbetsförhållanden ett jobb kan ha! Heja heja.
  
 

Bästa Göteborg.

   
Min helg i Göteborg började med världens åksjuka som satt i flera timmar efter jag kommit fram. Så går det när man glömmer ta åksjuketabletten.. Jag mår verkligen sjukt dåligt av att resa. Trots att det ändå bara tar tre timmar till Göteborg.. Fy, det är hemskt. När det gick över blev det iallafall spelkväll med poker och galenpanna. Jag vann definitivt ingenting av dessa två, men roligt var det. Vi fick dessutom köra allt på engelska eftersom en av oss inte pratade svenska. Varför blir man alltid så vansinnigt dålig på engelska när man ska prata det? Speciellt spontant och snabbt, jag blir ju typ utvecklingsstörd. Haha. Förståelsen av engelska och engelska ord har däremot förbättrats avsevärt efter uppsatsen när man läste massa artiklar på engelska. Det brukade låta såhär när jag och Tuija läste för varandra: ''De skriver att de gjorde the interviews on tre personer and then they transcribed the data till .....''. Haha det kunde låta så kul ibland med svengelskan.
 
   
Helgen fortsatte med en badmintonmatch vilket var det roligaste på länge, jag med min vinnarskalle älskar ju att tävla och hade laddat upp för detta genom kaxiga kommentarer om hur jag och min lagkamrat skulle kamma hem detta i veckor innan. Jag är en bra förlorare men en väldigt dålig vinnare. Men vi kan ändå säga att mitt lag vann och var bäst. Kan definitivt säga att jag vann poäng för ''trying the hardest'' iallafall. Man måste springa mycket när man har korta ben och armar. Att jag försökte mitt allra yttersta ångrade jag lite dagen efter efter när jag bara ville skjuta mig själv för att slippa träningsvärken.
 
På kvällen åt vi vääärldens godaste kött på en mysig restaurang nära Järntorget och var sedan på Alex och Sigges föreställning ''Meningen med livet''. Som fanimig var det bästa jag sett! Jävlar var bra det var. Det ord jag kommer att tänka på för att beskriva det hela är nog ''genialiskt'' och jäkla bra skrivet, genomfört, klaffat, synkat och ihopbundet. Jag skrattade konstant i en och en halv timmes tid, kändes det som. Efter det tog vi taxi till inflyttningsfest och fortsatte kvällen och natten där. 
 
    
 
    
På söndagen blev det fika inne i stan och söndagsmyyyys i form av god mat och film. Och om några veckor väntar nog nästa trip till mitt bästa Göteborg!