Lalala

Aaaaaaaah idag är det min födelsedag! Om jag får det jag har önskat mig av min mor och far blir jag lycklig. Längtar efter kicken. Kanske fungerar som en pacemaker och liksom sparkar igång livet igen. Hahaha. Jag har hört att man får mersmak av sådant. Synd att det är så dyrt. Jag är så sjukt taggad. Det ska bli häftigt (om jag nu får det).
 
Snart kommer släkten och kalasar. Jag ska sätta en bra låt på högsta volym och locka håret. Njuta av min dag, den enda av 365 dagar på året. Fått fina blommor av mamma. Ett frågespel av min vänner igår. Lagade god mat åt dem också, asiatiskt. Fläskfilé och risnudelsallad med tillbehör. Se bild. Jäklar vad gott det var. Lite stolt att jag lyckades är jag ändå. Ätit det en gång förut då någon annan lagade. Önskar att jag var grym på att laga mat!
 
 

Människor

Ibland blir jag så förundrad över hur otrevliga vissa människor kan vara. Allmänt i livet. Vissa bara utstrålar dålig energi eller kan göra ett helt rum kallt.
 
På mina vårdavdelningar träffar man mycket folk varje dag. De är dessutom i många fall sjuka eller mår dåligt pga. genomförd operation. Vissa är sådana som bara är ''åååh, gosgubbe'', som vi uttryckte oss idag, haha. Andra får en att tappa hakan över saker som kommer ut ur deras mun eller hur de beter sig. Finns gånger jag tänkt att ''jag hatar människor'' (i allmänhet), när man stöter på sådana. Kan verkligen känna så ibland. Men idag ringde jag till exempel till kirurgmottagningen för att få hjälp att boka ett återbesök (för en patient) till en läkare som redan var fullbokad. Sköterskan som svarade var så himla glad och hjälpsam, och det smittade verklgien av sig. Sådana människor! Sådana som sprider god energi istället för dålig.. Var nere på stan ett tag efter jobbet och köpte tallrikar, en examenspresent från min mamma och pappa. Jättefina från rörstrand blev det och lite annat fint också. Hur som helst, vid ett tillfälle på stan skulle jag gå förbi på ett ställe som kanske var tre personer stort, där stod en tjej och en kille och pratade. Helt ivägen. Jag skulle gå förbi på tjejens sida och en normalt funtad jävla person flyttar väl på sig och sin fula gigantiska rosa väska men nej, inte hon. Hon såg mig komma och hon flyttade sig inte en mm. Jag blev så irriterad att jag struntade i det och gick in i väskan och förbi. Dumma dumma människa. Ett par sekunder efter händelsen förväntade jag mig halft att hon typ skulle bli skitsur och komma och sticka ner mig med en kniv eller något, hahahaha. Så typiskt mig. Men jag överlevde. 
 
Vad hemskt att vara en sådan människa som suger energi ur ett rum när man går in i den. Som gör det kallt och får folk att må dåligt bara av blotta närvaron. Då borde man verkligen börja fundera på hur man är och vad man bör ändra på... Men tror det här med energier kan vara väldigt svårt att ändra på iof. Då blir det nog lätt bara falskt.

Avdelning 14 och 15

Vad sjukt det är att tänka på att man ska jobba och slita på ett underbetalt arbete med en lön som inte ger på långa vägar så mycket som arbetet är värt, resten av sitt liv. Inte för att det är lönen som gör mig uppgiven utan att det känns som att det enda man gör är att jobba. Och på praktiker och sådant har man ju alltid sett ett slut på det, räknat ner om man inte trivs osv. Men nu är det ju på obestämd tid. Jag har hittills blivit klar med inskolningen på en av två avdelningar och jobbar nu på denna pga. personalbrist pga. sjukdom. Denna avdelning, avdelning 15, trivs jag jättebra på. Jag trivs hur bra som helst med kollegor, med en superbred patientgrupp (från 3 år upp till tant/gubbe), med de korta patientmötena, med arbetstiderna och med arbetsuppgifterna. Att ha nära till jobbet! Jag har alltid under utbildningen undrat vart jag ska hamna. Vad ska passa mig. Jag har aldrig haft någon praktik inom kirurgi, så detta är helt nytt för mig. Båda är ju avdelningar dit man kommer för att genomgå planerade operationer. Lite enklare på 15, lite mer tids- och vårdkrävande på 14. Jag trodde aldrig jag skulle hitta ett ställe som kunde matcha mina önskemål så mycket. Riktigt skönt att det känns så pass bra som det gör, även om det känns tungt ibland. Arbetstiderna på 15 (dagkirurgen) är riktiga drömtider att ha inom vårdyrket. Man jobbar antingen 7-15.30, 09.30-18.00 eller 11.30-20.00. Inga supersena kvällar, inga nätter och inga helger. Hoppas att jag kommer trivas lika bra på 14.

Breathe in so deep

Tror inte någon del ur någon låt någonsin har tilltalat mig så som denna gör..
 
So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
'Cause talk is cheap
And remember me tonight
When you're asleep
 

Massage

I fredags myste vi på spa och jag passade på att använda mitt presentkort som jag fick av Jesper på min förra födelsedag. Jag tog en hot stone-massage som var sjukt skön, och senare en ansiktsbehandling. Kan verkligen rekommendera båda! Dock måste jag nog ändå ringa min vanliga massör-kontakt så hon kan trycka ut alla mina knutar och sådant för denna massage var verkligen inte för det utan mer för skönt. Det är alltid med skräckblandad förtjusning man går till Karin som bor en gata ifrån oss. Man mår mycket bättre i kroppen efter man varit där, men själva stunden man ligger där är mest plågsam. Men precis vad min kropp behöver. Idag hade dock min kropp behövt skön massage, pussar och kramar eftersom den skriker av träningsvärk. Så går det när man chockar musklerna med maskiner och redskap den inte är van vid. Men det är ju verkligen mycket roligare att träna styrka än kondition..
 
 

APRIL

Dags för en liten uppdatering på min fina gravida väns uppmaning!
 
Jomen allt rullar på på nya jobbet..
Var 4 veckor på inskolning på första avdelningnen (15, dagkirurgen).
Lyckades dock bli sjuk en hel del av dessa dagar. Bra start!
Det var lite jobbigt.
Men nu är jag tillbaka på banan igen och kämpar med att lära mig massa nytt på avd. 14.
Jävlar vad mycket nytt det finns att lära?
Min handledare under inskolningen frågar mig:
Har du sysslat med drän? Nej
Har du sysslat med EDA? Nej
Kan du sysslat med dessa dropp-pumpar? Nej
Har du sysslat med spoldropp? Nej
Vet du vad läkemedlet Innohep är? Nej
Vet du vad en tamponad är? Nej
 
Ja man känner sig ju ganska dålig ibland.
Men jag kan ju faktiskt väldigt mycket saker också.
Och jag är en jävel på att sätta PVK!
Och tänk hur jäkla mycket jag kommer lära mig och veta sedan.
 
Jag trivs så bra med att inte jobba helger, det är riktigt lyxigt.
Att jobba kvällar till halv 10 ibland gör inte mig så mycket. 
Skönt med sovmogon då.
Och att ha så nära till jobbet.
Kunde nog inte blivit bättre detta.
Men det tar fan ett tag att vänja sig att jobba heltid..
Efter tre års pluggande med en helt annat sorts flexibilitet.
Nu är det såhär livet ska se ut.
Tycker man borde få LITE mer semester per år än 5 veckor..
Och så är det ju GALET att man ska skatta bort 33% av sin lön.
Jäkla samhälle.