Nittonde juni

Bästa onsdagen igår! Började dagen med att åka med Felicia till min skola och hämta ut min tenta. Sen vidare till Ikea och Skärholmen för lite lunch och shopping. På kvällen hämtade jag och Jesper upp scouterparet Ellie och Philip och roadtripade ut till vemvetvar och grillade, supermysigt!! Jag lyckades väl inte så jättebra med min korvgrillning dock, jag hade fyra korvar varav första blev kolsvart, andra blev bra, tredje gick av på mitten ner i askan och den fjärde korven orkade jag inte grilla då jag hade gett upp. Så det blev en och en halv korv i magen iaf! Det var en otroligt mysig plats som vi kommer åka tillbaka till iaf, det låg mellan Järna, Nykvarn och Gensta, eller något sånt, och vattnet kan ha varit Yngern, enligt Ellie. Mitt i alltihopa kom det två Israeler med varsin minigitarr, feta väskor, tog av sig skorna och satte sig och rökte på. Åtminstone misstänkte jag det eftersom de hade egenrullade cigariller. Och det kändes liksom som det passade in i deras backpackerstil. De åkte alltså från Israel för att upptäcka Sveriges skogar genom att följa Sörmlandsleden, nästa stopp: Gnesta. Haha, lustigt.
 
 
  

Kommit halvvägs utan att fatta vad som hände

Heeeej döda bloggen! Sommarlovet började ju för ett par veckor sedan men först igår fick jag reda på att jag klarade sista tentan för termin 3, så nu kan jag vara stolt och nöjd med att jag har införskaffat mig 90 högskolepoäng utan en endaste omtenta. Tre paktiker, en jävla massa tentaångest, arton kilo handsprit, nya vänner och en helt ny värld. Blir lite sentimental mest för att jag inte riktigt vet om jag kommer fortsätta efter sommaren, jag vet inte om det här är min grej. Men det känns verkligen hemskt rent ut sagt att kasta så mycket kunskap som man fått åt skogen. Jag gillar känslan av att kunna lite extra om något som inte de flesta kan. Om jag bara visste vad jag ville göra i framtiden och utbilda mig inom det.. För jag vet att att jobba inom vården inte är min grej, jag känner ju det. Jag vet inte om det kan bli min grej. Jag vet inte vad som är min grej eller hur jag ska ta reda på det. Det är läskigt mycket ansvar inom sjuksköterskeyrket, ett stressigt och pressat arbete och otroligt många beslut på bekostnaden av andras hälsa och det är SÅ lätt att göra misstag. Just detta är väl visserligen inte varför jag tvekar, men ändå. Jag brinner inte för detta, men jag gillar som sagt att ha extra kunskap om något, speciellt något som är så viktigt i livet som kroppen, hälsa, sjudomar och sådant. Jag känner bara inte att jag är på rätt ställe när vi har praktik, men det finns så mååånga områden att jobba inom när det gället detta yrke, säger alla, men jag vet inte. Detta ska jag alltså fundera ut till slutet av sommaren, fortsätta eller inte fortsätta? Jag är så förbaskat trött på att plugga just nu. Fy faan! Och jag är dessutom livrädd för examensarbetet i sista terminen. Om jag fortsätter har vi praktik på psyk och på vårdcentral nästa termin. Det känns jättekonstigt att alla mina vänner ska gå ut på praktik där men kanske inte jag. Det har ju gått så bra hittills, men det känns som att jag gått igenom utbildningen och tänkt att jag kanske ska hoppa av nu, eller nu, jag bestämmer efter den terminen, osv. Nu har jag gått halva utbildningen, fan vad tiden gått fort!! Och jag vet fortfarande inte. Jag vill nog helst ha ett jobb någonstans att jobba med samtidigt som jag funderar ut vad jag ska utbilda mig till. Men samtidigt känns det galet att hoppa av denna utbildning med alla dessa tentor och praktiker jag kämpat för, allt jag lärt mig, efter halva.
 
 
 
 
  
  
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tre terminer senare ...

11-12-11

Lite lustigt att jag plötsligt kom på igårkväll att vi har varit tillsammans i ett och ett halvt år, precis på dagen. 11-12-11. Det är konstigt hur tiden går fort, två år sedan vi började träffas på det här viset. Snart nio år sedan vi träffades för första gången! Vem fan hade kunnat gissa att det skulle bli vi då, tror ingen hade gjort det.

FREDAG OCH SOMMARLOV

Kan ju börja med att skriva att jag precis idag gick på SOMMARLOV!! Fyfan vad skönt. Men igår var nog den sämsta dagen hittills på hela året. Solen sken hela dagen, jag var bjuden på födelsedagskalas, min pojkvän och våra vänner satt ute i Järna och solade, på kvällen var det filmkväll. Fick jag vara med på något? Nej, för jag skulle plugga. Jag hade äcklig tentapanik och kunde inte ens förmå mig att gå ut på en liten promenad för jag var så stressad. Satt och skrev på datorn heeeela dagen och 23 slutade jag plugga för att sova. Klockan nio imorse var det tenta, och sedan var det över för terminen!! Nu har jag äntligen tid att göra allt jag ville göra när jag pluggade igår. Det är sjukt hur mycket man vill göra när man pluggar, typ ALLT utom att plugga. Städa, rensa här, rensa där, osv osv. Diska. Sen när tentan är över känns det inte alls lika kul längre.
 
Idag efter tentan hade vi några i klassen picknick och efter det åkte jag hem och iväg med jesper mfl och grillade i Viksberg. MYS!!!