The Hunger Games

Nuuu så ger jag upp det här för dagen, nu ska jag äta middag och sen ska jag koppla bort allt som har med plugg att göra och träffa Sara som är hemma över påsken!! Vi ska gå på bio och se The Hunger Games, den verkar bra. Har fått höga betyg på imdb iallafall. Så det ska bli mysigt. Något som inte ser lika mysigt ut är vädret utanför just nu, helt grått och det regnar. Den har dagen har varit helt galen, det har typ skiftat väderlek hur många gånger som helst. Från att det snöade när jag vaknade, till regn, till sol, vind, regn, sol, vind. Nu är det så grått när man kollar ut så det ser ut som någon sänkt mättnaden. Haha. Vårväder. Haha, nu haglar det helt plötsligt!

 
Det gick förresten stålande för oss igår med byrå-byggandet.

Tentadrömmar

Känner mig helt sänkt just nu, har nog med att göra att min näsa är så täppt att det blir ett tryck i skallen så det blir huvudvärk. Halsen har bråkat med mig inatt så jag låg två o en halv timme innan jag somnade igårkväll/natt, sen somnade jag in i en orolig sömn och drömde mardrömmar. Haha. Drömde att jag hade umgåtts med Jesper hela lördagen, så när klockan var 17.00 så kom jag på att jag skulle ju skriva två tentafrågor men det hade jag glömt. Haha.


Jag skulle andas i den tomhet som blev över om du lämnade mig nu

Haha, idag är en ups-dag!! Jag vaknade totalt igentäppt och med tio kilo slem i halsen. Sen blev halsen mycket bättre, och näsan fortsatte vara täppt, men jag har ändå fått en hel del gjort idag och ligger nu rätt till i mitt lilla schema. Så himla sköööönt. Två tentafrågor imorgon, en på lördag, sen kan jag ta det lungt och fira två födelsedagar innan jag fixar det sista på tentan på måndag och skickar in. Asbra. Bara jag inte kör fast någonstans. Men det gör jag ju inte förstås. Positiva tankar!

Nu ska jag till Jesper och hjälpa honom bygga ihop en ikeabyrå som vi köpte för två veckor sedan. Jag får stå för smartheten, och han för utförandet. Hahaha.. Det måste ju bli lite fint inför söndagens kalas. Mitt lilla förstaparilskämt ♥

Ups and downs

Idag känns livet inte riktigt lika bra. Började dock helt okej med ett semenarium med min goa grupp, senare lite presentshopping på stan men sedan hände det som inte fick hända, håller på att bli sjuk. Och det SUGER. Jag blir så arg, världens sämsta timing. Jag ska lägga mig nu och jag hoppas verkligen jag vaknar upp utan några som helst symptom på halsont eller nästäppa imorgon. Och med en klar skalle så jag kan ta igen det jag inte orkade göra idag. Jag som hade gjort ett så bra schema så att jag skulle hinna, nu ligger jag redan efter, efter en dag.

Men jag har ingen hjärntumör iaf. Så tänker jag efter att ha läst min patografi om en 30årig tjej som fick en hjärntumör. Då känns alla ens egna problem ganska så små och meningslösa. Fast just nu känns det lite svårt att tänka så, jag vill bara må bra så jag kan få den här tentan och kursen klar.

Lycka :)

Sådärja! Nu är jag inte lika trött på mig själv längre, för idag har jag börjat på hemtentan som ska vara inne om 6 dagar. Det var på tiden. Jag hoppas det går bra. Vi har en flik med ''Mål och framsteg'' på vårt forum, där är allt grönt och ifyllt på denna kurs förutom just den här sista examinationen. Så det skulle vara så skönt att skicka in denna tenta, klara den och ha denna kurs överstökad och avklarad!! Nästa kurs är Anatomi och fysiologi, det ska bli väldigt intressant men det är en tuff kurs vad jag hört. Sen är det dock sommarlov i tre månader!! Jag hoppas att de har lite jobb åt mig på dagis då, jag saknar alla fina gullungar och välkända rutiner. Men jag trivs också så himla bra i skolan, hade aldrig trott att detta skulle bli så bra! Förutom stress och pluggångest inför tentor, vilket jag antar ingår, trivs jag så bra i skolan och är dessutom vansinnigt kär. Väldens finste pojkvän. Det är vår, solen skiner nästan varje dag, det börjar bli varmare, snart börjar en av årets bästa månader.. ♥

 

...

Jag blir så trött på mig själv.


MARS.

 
Den här vintern har känts kort och smärtfri, inte som förra vinterns långa snöperiod med världens kyla. Den har gått jättefort den här vintern, och början på året, det var nyss nyårsafton. Solen är framme nästan varje dag nu känns det som och det har kommit vårblommor. Jag vet varför dagarna sprungit förbi dessa senaste veckor, det är nämnligen så att när man har tentor så går dagarna extra fort. Ni vet, när man vill att tiden ska gå sakta så gör den inte det.. Så nu är det 17 dagar kvar tills nästa tenta ska vara inne, och av erfarenhet så vet jag att de dagarna kommer gå på en sekund. Dags att sätta igång..

Hoppas..

Oj vilken skitnatt, och skitdag. Och inte nog med det så har jag varit utan j igår, idag och dessutom imorgon. På lördag blir det IKEA dock, om jag mår bra :)

Något som är oerhört stressfullt med att plugga är att man inte har tid eller råd att bli sjuk. Man missar en massa och får dessutom på sig att göra ersättningsuppgifter. Jag har lyckats hålla mig okej-frisk hittills men jag fasar för den dagen man får influensa/feber/halsfluss eller liknande och inte kan gå till skolan/kan plugga på ett tag, inte härligt inför en tenta. Och ''inför en tenta'' är det ju hela tiden känns det som ... suck, känner jag lite just nu.


Tack vänliga själ.

Jag hann knappt pusta ut innan nästa tenta börjar närma sig.. Galet många kapitel ska läsas. Jag måste dock berätta om något fantastiskt. Det är nämnligen så att vi har semenarium imorgon, vi ska ha läst en hel massa kapitel om bland annat omvårdnads- teoretiker till då, jag har läst ett kapitel kanske. Vi skulle göra anteckningar om lite olika saker om de där teoretikerna också. Men det har ju då inte jag gjort eftersom jag inte hunnit läsa allt. Så lånade mamma en patografi åt mig på biblioteket idag, en av fyra som man fick välja på att använda i tentan. Så öppnar jag den, och vad finner jag? Anteckningar om precis det vi ska prata om på semenariet imorgon, någon som har lämnat sex stycken post-it-lappar i boken. Det var ganska galet, när jag nu var så oförberedd. Så öppnar jag boken, som egentligen inte har med just detta att göra på något vis. Vilken vänlig själ. Dock en själ med väldigt dålig handstil..

födelsedagTiden går sjukt fort, det är redan två veckor sedan vi firade felicias födelsedag hemma hos henne. Det var verkligen en bra kväll, och ett kärt återseende då vi är så utspridda nu för tiden.


Om tre dagar..

Okej.. En sista ansträgning med tentan imorgon, på onsdag till skolan för semenarium och för att försöka få lite koll när det gäller refereringen, hem och finslipa och sedan inlämning innan 23.59. Sen fan kan jag äntligen slappna av (förutom en reflektionsuppgift som ska in på fredag..) för första gången på flera veckor!!

...

Oj, det här uppehållet kan vara mitt längst någonsin sen jag började blogga 2006. Jag skyller på min hemska tenta.. Jag återkommer den sjunde mars efter klockan 23.59.