...

Åh vad less jag blev nyss.. Jag vill spy på pluggandet. Och på allt annat också. Hela min klass (iaf alla jag hört) har fått reda på vart de ska praktisera om ett par veckor utom jag också. Jag är otålig och vill veta nu. Jag gjorde en plugg-plan igår som jag redan hamnat efter i. Det tar ju så pisslångtid. Jag har ont i ryggen. Jag hatar livet idag. Piss.

Tjejen med framförhållning

Jag måste lägga upp en plan. En plugg-plan. Jag har nu 8 dagar på mig att plugga till vå monster-tenta, och jag ligger så dåligt till att jag blir mörkrädd.. ALLA andra verkar ligga bättre till. Jag vet inte riktigt vad jag sysslat med under våra självstudiedagar. Och nu är det så mycket att jag inte vet vad jag ska börja. Så jag behöver en plan..
 
Vi har tenta i patofysiologi. Sjukdomar. Vi har tenta på:
Allmän patologi
Celltillväxt/differentiering/cellskada/celldöd
Inflammation och läkning
Tumörpatologi
Klinisk kemi (provtagningar)
Vätskebalansrubbningar
Hjärt- och kärlsjukdomar
Respiratororganens sjukdomar
Mag- och tamsjukdomar
Leversjukdomar
Njur- och urinvägssjukdomar
Endokrina sjukdomar
Sjukdomar i rörelseapparaten
Neurologiska sjukdomar
Hematologiska sjukdomar
 
Hahahahaha.. Alltså jag dör en aning när jag skrev upp det såhär. Inom varje av dessa områdena finns alltså en bunt sjukdomar som man ska kunna 1. varför de uppstår 2. riskfaktorer 3. hur man ställer diagnosen 4. vad som händer i kroppen (på cellnivå) när de uppstår 5. hur man botar/behandlar 6. vilka provtagningar man ska ta för att bekräfta diagnosen 7. symptom. 8. Tusentals olika jävla namn på massa olika saker. 9. massa mer skit 10. hur man skriljer dem från andra 11. dö
 
Känner första omtentan lura bakom hörnet.....

Söndag

Fy fasiken vad jag hatar söndagar.. Idag har jag pluggat en del, och nu ligger jag och läser inför morgondagens föreläsning om leukemi, lymfom och anemi.

Jag blir så trött på mig själv ibland, att jag inte lär mig. Av mina misstag. Man får sluta hoppas på saker som inte kommer hända helt enkelt, inte svårare än så. Men igen och igen står man där. Jävligt svårt tydligen.

Idag åkte även mamma och pappa utomlands. Har lust att gråta en skvätt av avundsjuka. Äckligaste vädret här just nu. Och det är så drygt att pendla på tal om något helt annat.. Vänta på buss, vänta på tåg. Vänta vänta vänta. Men just nu har vi ju knappt någonting i skolan, så man överlever. Annat blir det om 3 v när praktiken börjar..


Jack Reacher

Det blev middag på ett ställe på Kungsholmen ikväll som Alex hade hört var bra, Flippin burger hette det och var gryymt gott. Matkoma på den. Sen såg vi Jack Reacher, som var bra enligt mig. Inte aaalls som jag hade trott, utan bättre. Min typ av film.

Lördag

Idag är det lördag, och jag har drömt tusen drömmar inatt som vanligt.. Sen vaknade jag och såg att någon bokat en resa i sommar och kände mig depp, jag vill också åka utomlands. Jag var utomlands för ett år och åtta månader sedan.. Jag vill åka i sommar.. men det känns inte som att det kommer ske. Imorgon ska min mamma, pappa med flera åka till Kanarieöarna. Jag ska vara hemma och tentaplugga. Yey..

 

Idag ska jag också plugga, och vid 16tiden till Sthlm med Alex och Felicia för middag och bio. Trevligt trevligt. Imorgon blir det plugg igen.. får vi hoppas.. jag har en förmåga att låsa mig ibland och sitta och stirra på mina böcker/anteckingar en hel dag utan att få något gjort. Men det är liksom dags nu eftersom monstertentan närmar sig snabbt ..

 


Februari

När man är ledsen o bryr sig men sen orkar man verkligen inte göra det längre. Jaaaaaaaapp. Där e jag nu!!

Usch, jag har varit dålig hela denna vecka vilket betyder att jag inte tränade måndag, inte onsdag, simmade inte i torsdags och ingen träning idag heller. Det känns otroligt ångestfyllt, jag var helt säker på att jag hade gått upp alla de kilon jag gått ner sen i julas, men vågen visade stadiga samma kilon som innan denna vecka, haha. Så det verkar lugnt. - 6.4 kg sedan en vecka innan jul. Det är skönt! Det går iaf, nått händer. Juppiiiiiiiiiii. Nu får min förkylning släppa. Sitter här helt yr, och inte går det nå vidare att hänga med på föreläsningar och plugga heller när huvudet liksom snurrar litegrann hela tiden. Herregud, snart tenta.

37 dagar senare

Idag är jag så täppt i näsan att det känns som jag har en konstant kallsup. Det är inte bra att bli förkyld när man vill träna 3-4 dagar i veckan. Det är ju inte alls bra att träna när man är förkyld/sjuk heller.. Men det är svårt när man går runt och är lite halvdan hela tiden under vinterhalvåret, har man väl fått nå skit i kroppen hänger det ju kvar hur länge som helst.
 
Idag är det söndag och jag började dagen med att göra pannkakslunch till mig och Jesper. Åt två pannkakor och sedan mådde jag illa, Jesper hann inte heller äta fler än två innan han skulle iväg så nu har vi hela kylskåpet fullt med pannkakor. Jag har varit världens sämsta student sen vi började läsa om patofysiologi (om sjukdomar) i skolan för lite mer än en månad sedan och pluggat så otroligt lite, knappt något alls. Och mitt motto innan momentet började var ''bara man gör det man ska i tid och inte hamnar efter så går det nog bra''. Japp, det gick ju himla bra med det. Jag kan bara inte jobba annat än under press tydligen. Så om två veckor och fem dagar har vi tenta om tusen sjukdomar, vad som händer i kroppen under dem, symtpom, behandlingar, osv. Jag tar det alldeles för mycket med ro just nu.... Med det sagt så känner jag att jag borde få något gjort idag. Så jag kanske ska ta och öppna boken ändå.. Om inte annat förbereda mig inför föreläsningen imorgon.
 
Efter patofysiologin går vi ut på praktik i sex veckor. Ser på det med lite skräckblandad förtjusning. Det är ju förstås otrolgit lärorikt och intressant men världens sämsta morgonmänniska som jag är ser jag inte fram emot att ställa klockan på fyra på morgonen för att pendla till vart man nu hamnar. Förmodligen Karolinska i Huddinge. Nej fy jag får ångest bara av att tänka på sjuksköterskans sämsta arbetstider.. Det ska bli spännande att se vart man hamnar iaf. Vet inte vart jag vill. En bra handledare är a och o iaf, så hoppas på att det blir bättre på en fronten än på min senaste praktik.
 
Den här helgen har varit myys, vi hade fredagsmys på gymmet i fredags i vanlig ordning hähä, eller vi och vi, jag fredagsmyste på friskis och jesper, jocke och simon fredagsmyste på jespers firmas gym. Älskar friskis nya gym, så mycket bättre jämfört med då det låg i Weda.. Sen pantade vi massa burkar, köpte kött för pengarna och åkte hem och lagade middag. Halv elva var klockan när middagen var fädrig, då var man ju inte såå hungrig längre utan mest trött.
 
Igår var det tacos och spelkväll hos Elin. Mycket mysig och rolig kväll. Ikväll ska jag laga hemgjorda köttbullar, på tal om ingenting, men fy vad gott. Det är inte mycket som slår hemlagade köttbullar. Med makaroner, ska det vara.
 
 Klurigt spel, Elin och Pontus fick fundera riktigt hårt .