When we walk in fields of gold.

Veckorna går så fort att man nästan blir lite rädd. Inte för att jag vet vad man blir rädd för. Men tiden rinner iväg, tänk om man plötsligt är 85, bor på ett äldreboende och blir omskött av undersköterskor som har som jobb att byta blöjor och hjälpa de gamla. Visst att det finns de som verkligen bryr sig om de gamla, men för många är det också bara just ett jobb. Som ska göras, som ska hinnas med innan man slutar och då går man hem till familjen och livet. För de där gamla är boendet livet. Där bor de dag ut och dag in. Det är lite sorgligt. Fast bra att någon tar hand om dem förstås, men samtidigt önskar man att varje boende skulle få en egen vårdare som kunde ta hänsyn till den och behandla den enligt den unika individ den är, precis om vi lärt oss i läroböckerna, att alla är olika och ska behandlas där efter. För inte fan kan en naturälskare få komma ut speciellt ofta, till exempel. Det finns inte tid eller personal!
 
Egentligen skulle jag bara skriva att tiden går fort.. 3 veckor av 7 kvar på praktiken. 2 månader till julafton. Löven håller på att falla av träden, första snön har kommit och även minusgraderna då och då. Hösten gick så snabbt att man knappt hann reagera.
 
 
 
    

Man kan ju inte annat än att bara le.

Jaaahaja, nu är jag hemkommen från denna veckas första praktikdag, som var väldigt mycket mer intressant än förra veckans två praktikdagar. Jag gick med sjuksköterskorna hela dagen idag, och fick både se och göra en del. Det första som hände när jag kom var att en stackars herre hade ramlat, så jag fick kolla när de lappade ihop hans sår. Dåå snurrade det riktigt ordentligt i mitt redan trötta huvud ska jag säga er, mådde riktigt dåligt ett tag. Inte för att jag är rädd för blod eller så, utan för att såret var läskigt och såg ut att göra ont.
 
Sen kollade jag när de gav insulin, tog mrsa-prov, blodsocker och lite så, och sedan till dagens höjdpunt: JAG HAR STUCKIT MIN FÖRSTA ARM IDAG. Tagit blodprov alltså. Jag är såå glad för det gick hur bra som helst och jag klarade det på första försöket OCH jag blev inte det minsta snurrig. Blev lite lycklig efteråt för att jag äntligen gjort det. Haha, det var awesome!! Eftermiddagen tillbringades mest på kontoret och imorgon ska jag gå med undersköterskorna, då blir det mer omvårdnad och mindre medicinsk teknik.
 
Jag smälter lite av söta tanter förresten. Så små, så söta, så tacksamma. Idag fyllde två av dem år och vi var inne och sjöng hos en av dem, och hon sjöng med sådär gulligt som bara en liten tant kan, och blev så glad. Man kan ju inte annat än att bara le!!

Swing life away

 Heej alla tusen läsare som denna blogg har. Den här helgen började ganska jättebra med en filmkväll med Felicia, dock valde vi (jag) inte bästa filmen, men till mitt försvar så hade den fått 4/5 stjärnor på IMDB ooch så hade jag sett flera skriva att den var bra. Undra vad de hade för smak? Den var sjukt jätteseg och ganska meningslös. Hade de som mål att bringa fram känslor hos tittarna lyckades de dock, vi kände avsky både en och flera gånger. We need to talk about kevin.
 
Sen fortsatte helgen med att det blev lördag, och vi mötte Philip och Ellie för att gå på bio. Killarna hade valt film, Ted, och den var lite kul ibland, men i stora hela var de ganska värdelös, och det som var mest värdelöst var att hela stooora Heron-bio-salen var full med barn, inte söta små barn utan irriterande jävla skitungar som inte kunde var tyst EN sekund! Pratade, fotade, skrek, sparkade i ryggen, skrattade onödigt högt och AAAAAH jag ville så gärna döda dem lite. Näe fyfan. Aldrig mer en sådan film på bio. Det ÄR ju en vuxenfilm, men i och med att det handlar om en talade teddybjörn gör det ju att den blir tilltalande för barn också. Har nog aldrig varit med om störigare biobesök. MEEN, iaf, sen åkte vi och käkade och hem och såg skräckfilm istället, den var bättre den, Chernobyl diaries, jag och Jesper satt på helspänn hela tiden.
 
Idag har jag och Jessica hejat på killarnas match, vi är ena riktigt stödjande flickvänner alltså. Sen att jag råkade klappa TVÅ ggr när motståndarlaget gjorde mål för jag trodde det var killarnas lag, och att Jessica mobbade mig för det men sen gjorde exaaakt samma sak själv, det behöver vi ju inte tala om. Nu har jag åkt hem ett tag för att hämta lite saker.. ska lägga på ett kol nu och åka tillbaka till Jesper för sönsdagsmys med sushi och American pie med Jessica, Rasmus och Marre. 
 
Det är lite tråkigt när någon är mot en som man aldrig skulle vara mot den.
 
 

Study study fun fun

Vi hade det såå trevligt här i Södertälje jag och mina kära klasskamrater i lördags. Här i Södertälje, säger jag, för det kändes heltskumt när jag kollade ut genom Jespers fönster för att vinka till dem så de hittade rätt från bussen. Två världar som möttes, liksom. Ännu skummare när de väl satt i soffan i vårt (hans) vardagsrum. Men det var en riktigt bra dag och kväll som började med bakterie-och-virus-plugg och fortsatte med tacos, spel och massor av prat. Nästa gång blir det Tom tits utställning Body Worlds.
 

Första praktikdagen.

 
Idag var min första dag på praktiken. Var där några timmar och fick lite info, kollade runt och så. Fick se när sjuksköterskan jag hängde med satte in en infart på en boende för att ge medicin, UTAN att jag svimmade. Jag har redan kommit långt!! Hehe. Vill ni veta mitt knep? Jag låtsades att den boendes arm som hon stack i var en sån där dock-arm som vi har på skolan som vi har övat på. Det gick himla bra faktiskt. Jag ser mycket fram emot att göra det själv, dock är ju inte dessa små damer och herrar de bästa att öva på då de har så trådsmala kärl. Men vi får väl se.
 
Min handledare kommer inte förrän nästa vecka, så det känns lite rörigt än så länge. Men ska dit imorgon igen, och sedan på måndag. Så det blir nog bra. Förundrades över hur mysiga alla boenden verkade, speciellt en väldigt gladlynt dement tant som verkligen gjorde intryck. Ja, det blir nog bra det här. Kläderna var förskräckliga dock, tackar vet jag landstingets vårdkläder. But i'll live ;)
 
För övrigt är allt lite upp och ner just nu, mitt undermedvetna och min kropp känner av det såå väl och det resulterar i att jag nu 10 timmar efter jag senast åt inte ens är hungrig, och jag drömmer mardrömmar om nätterna. Jag gör konstiga saker som att sminka mig och sedan tvätta mig i ansiktet direkt efter för att jag glömt att jag sminkade mig, eller slänger mina trosor i papperskorgen. ???? Det märks att jag är på helspänn också när jag hoppar till och bli livrädd när någon nyser. Höst-konstig?

Märks vad som finns i mitt huvud just nu.

Äääääntligen är dessa första fyra veckor på terminen över och därmed även tre tentor. Två gick bra, och den i mikrobiologi som vi gjorde idag återstår det att se med. Det är tur att jag har min fyrklöver, den har gett mig tur på alla tentor hittills.
 
På onsdag börjar praktiken! Jag ska praktisera i Rönninge på ett vårdboende, fick byta från Årsta till Rönninge vilket var sjukt skönt. Det var en bra dag det, när jag fick veta att jag fick byta (och därmed ha 20 minuter till praktiken istället för 1.30 timme) och att jag klarade läkemedelsberäkningen. Då blev jag lite stolt, man var tvungen att ha alla rätt, varenda lilla enhet och decimal, och jag var en av 33% i klassen som klarade det. Det var himla skönt.
 
Ehh.. tentor tentor. Nu är det inte tenta på några veckor. Ska bli skönt.