TIO ÅR

Jag har alltid haft en viss grad av tandläkarskräck, vilket egentligen grundar sig på min sprut-fobi om man tänker efter. Avskyr man sprutor så är sprutor i munnen otänkbart, och jag gillar över huvud taget inte att någon ska peta runt med vassa föremål i min mun. Jag har dessutom gjort det stora misstaget att tro att jag kan laga hål utan bedövning, fyyyfan. Det där ilandet är outhärdligt. Så jag gillar verkligen inte tandläkaren.
 
Jag var hos tandläkaren imorse och kan nu fira att jag inte haft några hål på 10 år! Det är en lättnad varje gång men går därifrån med orden att ''det ser bra ut''. Såå nu ska jag fira med frukost från Tidermans och kolla på 24.
 
För övrigt hade vi en väldigt mysig dag ute i Viksberg igår. Men jag har gått och blivit förkyld så idag ska jag bara ligga i soffan hela dagen utan dåligt samvete. Ser att väderguden är på min sida också och ger oss moln.
 
 

Med facit i handen

Ibland när jag har tråkigt kollar jag tillbaka lite i bloggen, älskar att jag bloggat en massa år. Även om det blivit väldigt lite på senaste tiden. Det känns så dumt att skriva i en blogg när man ändå inte kan skriva hela sanningen, det känns meningslöst på något sätt.
 
Men det jag skulle komma till är att det är roligt att hitta sådana här inlägg. Från 2010: ''Jag gjorde precis ett jobb/personlighetstest som jag hittade i Emelies blogg. Enligt testet så var topptre jobbet för mig sjuksköterska (vilket jag funderat på att utbilda mig till) och toppsju var förskolelärare vilket jag jobbar med nu. Det var lite lustigt.''
 
Lite kul att läsa sådant när man vet hur allt blev och sitter här med facit i handen. Om ett halvår är jag utbildad sjuksköterska. Och hur säker jag än faktiskt är just nu på att det inte är detta jag kommer vilja göra resten av livet, så känns det faktiskt helt okej och jag börjar mer och mer identifera mig som sjuksköterska. Och all kunskap och erfarenhet jag fått, åh! Det är häftigt. Och läskigt att jag snart är ute i verkligheten och ska rädda liv. För det är verkligen på liv och död, ibland.