Påsktulipaner

Långfredaaag. Planerna var att vakna upp till denna underbara soliga dag, gå ner på stan och lämna tillbaka böckerna på biblioteket samt uträtta lite ärenden, träna efter det, vidare till mamma och pappa för påskmiddag och eventuellt vidare till Anton för lite trevligheter. Nu blev det ju inte som det var tänkt riktigt, eftersom jag hade förträngt att det är långfredag, en söndag alltså, och biblioteket är stängt. Lika så är stan, tog jag föegivet då. Och min hjärna och min nos är full med snor, så träna känns tveksamt. Middag blir det hur som helst senare, och ytterligare trevligheter får vi se hur det blir med.. dumma snornäsa. Jag har införskaffat oss fina påsktulipaner iaf.


Happy day

Puuuuh. Eftersom jag gick upp vid fem imorse och mitt huvud har bråkat riktigt mycket med mig på senate tiden tänkte jag skaaa jag orka träna idag, och det orkade jag bannemig!! Efter en timmes gym kände jag lite spontant sådär för att prova spinningen. Har spinnat mååånga gånger förut men för ett x antal år sedan nu. Så jag bokade in mig på passet och fem minuter senare var vi igång, det var sååå kul!! Så mycket roligare med lite pepp från någon, musik till och lite annorlunda än det jag har gjort nu senaste månaderna. Men något som förstörde var att jag nästan fick kramp i ena foten och i samma fot domnade mina tår bort, haha, eftersom pedalen liksom slutar efter halva foten. Så pedalen tröck på fotsulan och gjorde väl så några nerver hamnade i kläm. Fel skor helt enkelt, men det var så frustrerande att det bara blev i en foten, andra foten kändes hur bra som helst och jag blev förvånad över att det gick så bra på passet. Jag minns spinning med skräck eftersom vi tränade det myckt förr och det blev bara föör mycket. Spydde på det till slut.
 
För övrigt har det varit en skön dag på praktiken, eftersom vi knappt hängt något alls på avdelningen utan varit på KTC (kliniskt träningscenter) och tränat inför examinationen om en och en halv vecka. Tränat på sond, perifer venkateter och urinkateter. Börjar klarna lite där! Många moment att hålla reda på dock. Fler än man kan tro. Sen blev det lite städning på avdelningen som stängde över helgen och sen fick alla glatt gå hem tidigare!!
 

Laga mat och inte äta

Haha vi är så roliga här. Kom hem från praktiken vid halv fem, ställer oss och lagar mat direkt, korv och makaroner. Kommer på att jag har ont i magen och att Jesper vill spela Diablo så vi lämnar maten i köket och tänker att vi äter lite senare. Plötsligt blir jag supersugen på macka med mozzarella, parma och pesto så nu ska vi göra mackor och äta till kvällsmat istället. Det är så gott!! Min mage och jag är trött på makaroner..
 
EN DAGS PRAKTIK KVAR INNAN PÅSKLEDIGT!! Det kommer bli en riktigt bra helg.
 
 

Mar. 27, 2013

Då var det onsdag. Jag är påväg till praktiken, klockan är kvart över 06. Jag är lite arg på mig själv. Eller trött på mig själv kanske jag ska säga. Och jag börjar nästan fundera på ifall jag blivit dement redan. Imorse när jag borstade tänderna ploppade det plötsligt upp i huvudet att jag har böcker lånade från Södertälje bibliotek. I nästa sekund inser jag att de är väääldigt sena. Inte en dag, eller ens en vecka, utan 10 dagar. Snacka om att förtränga. Tanten på biblioteket som berättade för mig hur viktigt det var att lämna tillbaka böckerna i tid kommer bli såå glad. Och jag kommer förmodligen bli fattigare, frågan är bara hur mycket.
Tala ut skägget, kvinna

Den här veckan hann bara börja och jag önskar redan att den är slut.. Igår jobbade vi kväll på praktiken och idag ett morgonpass. Kvällspass-morgonpass på rad är inte roligt. Hemma vid 22.15-22.30 och klockan ringer 04.30 igen. Man har ingen chans att få tillräckligt med sömn. Jag hade dessutom huvudvärk större delen av båda dagarna och igår hade jag sån sjuk träningsvärk från badmintonen i lördags! Haha. Muskler som länge legat oanvända anvädes, antar jag. Hoppas någon vill spela med mig snart igen!! Det var verkligen ett jätteroligt sätt att få träning. Klockan är 20.23 i skrivande stund och jag ska gå och borsta tänderna och sova. Jobbar dag imorgon också, 7-15.30 och efter det ska vi öva inför vår examination i medicinsk teknik (sätta sond, urin-kateter, pvk och ge intramuskulär injektion) som vi har om två veckor. Blir en lång dag med andra ord.. Gäller att vara utvilad. Frågan är hur pigg man är på att lära sig efter en tidig morgon och en hel dag på praktiken. Men de e bara o köra!! Ååh jag är så glad idag. Ni vet när något roligt ska hända men så ställs det in, så blir man besviken? Men man förstår ändå varför det inte kan hända.. Men man önskar ändå att det kunde.. Men så plötsligt så ska det hända igen. Woho!! Tala ur skägget, kvinna. Men peppar peppar!! Det är inte helt 100 än.
 
Och jag önskar inte att hela veckan är slut, bara att det ska bli fredag. Påskledigt fredag, lördag, söndag och måndag. Så skönt! Min träningsvecka har blivit totalt upp-fuckad pga. praktiken denna vecka så det blir till att ta igen det i helgen. Tre träningspass i helgen alltså, halleluja!
 
Såg förresten att Södertörn har bytt business på vägen hem från praktiken igårkväll.
Södertörns kola!

Söndag!

Jag gillar den här söndagen! Vi hade tvättstuga vid tolv så efter vi hade slängt i en maskin tvätt och fått i oss lite lunch så gick jag en promenad till Moraberg och handlade presenter till min kära pojkvän som fyller år om en vecka. Mitt lilla första april-skämt. Det var verkligen hur skönt som helst ute. När man handlar åt andra finns det ju en oskriven regel att man måste handla till sig själv också, så jag handlade en sommar-jacka. Precis vad jag inte behövde.. Men precis vad jag ändå köpte! Jag säger sommarjacka, eftersom den var verkligen tunnare än tunnast. Och jag behöver egentligen en jacka att ha nu istället för min dunjacka, för jag har min dunjacka och jag har en jättetunn jacka. Inget mitt emellan. Men jag tycks aldrig hitta någon sådan. Och den här var fin.. grön. Jag har alltid velat ha en grön jacka.
 
Efter en sväng hemma åkte vi till Jespers föräldrar och blev bjudna på oxfilé-middag. Det satt fint det!! Nu är det nedräkning till Partaj hemma i Jespers soffa med Marre, Rasmus och Jessica. Imorgon jobbar jag kväll! Skönt.

Nämen se, två inlägg på en dag.

Jag kom hem från Vårsta för en stund sedan, vi har haft tjejkväll med kladdkaka och TP, lite blodprovstagning har vi hunnit med också ;) Och en himla massa skratt. Och Mackis-mys! (jag vill ha en hamster). Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka hem till min fina pojkvän. Sen ska jag lägga mig i hans säng och vänta på att han kommer hem och skedar mig.

Infektions studentenhet

En månad och 2 dagar senare! Först var det tentaplugg, sen var det tenta, sen var det en vecka smockad med föreläsningar, och sedan för två veckor sedan började vår praktik. För TVÅ veckor sedan, och det känns som det var igår. Dagarna har gått så fort. Det kändes sådär i början, men nu känns det lite bättre.
 
Jag praktiserar på I52 studentenheten på Karolinska i Huddinge. Dvs. en av infektions- avdelningarna. Att det är en studentenhet innebär att avdelningen är uppbyggd så att de tar in extra mycket studenter, till sillnad från vanliga avdlningar som tar kanske 1-2 stycken. På vår avdelningar är 15 studenter från min klass, och sammanlagt fem handledare. Istället för att vi studenter liksom går bakom vår handledare så är det vi som sköter om pateiterna och frågar handledarna om det är något vi inte kan/vet. Det är ett lite annorlunda upplägg, men ett otroligt lärorikt och bra upplägg. Jag var lite rädd från början, eftersom det innebar väldigt mycket ansvar på vår första praktik inom somatisk akut slutenvård. Men det har gått jättebra hittills, och trots att det bara finns 2-3 handleda-sjuksköterskor under ett pass så har det funkat bra. De bästa är nog att man får jobba med sina klasskompisar, vilket är otroligt roligt, speciellt att lära känn de man inte pratat med tidigare. Något som också är hur bra som helst med att jobba med sina klasskompisar är att man alltid kan fråga dem om saker, bolla, och alla vet ju att det suger att få en dålig handledare, det kan förstöra hela praktiken, men på det här stället har handledarna sökt sig just för att de tycker det är roligt att handleda,och de är jättebra och tar sig tid att lära oss, och låta oss göra sakerna i vår takt sedan.
 
Och jag klarade monster-tentan med alla sjukdomar!!! Halle-fucking-luja. Helt galet skööööööönt. Av alla tentor på denna utbildningen har denna varit den jag varit minst säker på att klara innan. Jag hade fan slängt ut böckerna genom fönstret om jag hade fått göra om det.
 
Den här lördagen har jag och Felicia varit och spelat badminton. Jag skulle egentligen gymma idag eftersom jag hoppade i onsdags. Risk för ihopfallande på löpbandet r.t. oerhörd trötthet p.g.a. praktiserande för att uttrycka sig med en omvådnadsdiagnos ;) Hehehe. Skadad.. ''r.t.'' betyder ''relaterat till''. Det är så omvårdadsdiagnoserna ska se ut .. Typ ''Risk för kärlskada r.t. PVK'' . PVK, alltså en infart i kroppen som man kan koppla dropp till/ge läkemedel i.. Hur som helst, badminton var mer träning än jag trodde! Så det var ju bra, då behöver jag inte få dåligt samvete över det uteblivna gympasset. -9 kg än så länge, sen julas, det går frammåt! Neråt. Det är bra! -13 sen maj förra året. TJOCKIS. Hahaha.