SÖNDAG

Nooooo söndag igen. Fasiken var helgerna ska gå fort då. Helgen har bestått av träning, fredagsmys, plugg och bio!! Har varit en sväng till Media Markt också för att köpa en hårddisk, så nu ska jag äntligen rensa och fixa bland aaaalla filer på datorn och på andra hårddiskar. Snart.. När jag orkar och har tid.
 
Igår var det ju så fint väder och jesper fixade med båten i sina föräldrars trädgård, så min plan var att få lite plugg överstökat och sedan ta en med en bok och sätta mig i solen där. Men det där jäkla patientfallet tog mig typ hela dagen så när jag väl var klar hade han redan kommit tillbaka. Ångest på den.
 
Idag är det typisk söndag med tvättning, städning, plugg och träning. Eller en promenad. Jag är så otaggad på att gå in på ett gym i detta väder. Blir nog promenad.
 

20.46

Det var lite lättare och mysigare att plugga ute faktiskt. När solen gått ner och det blev lite för kallt tog jag en promenad upp till Jespers föräldrar där Jesper höll hus. Jag blir såå glad när det går att gå ute i bara tröja utan att frysa. Det har varit kallt alldeles för länge nu. Trött på vantar, mössor, sockor och halsdukar.

Sex veckor slut

 
 
Sista dagen på praktiken. Det var lite sorgligt, att vi 15 från klassen inte skulle ta hand om vår lilla avdelningn tillsammans längre. Skönt på ett sätt. Skönt med tider, tidiga mornar, kvällspass. Men det är jättekonstigt nu, och jag är redan trött på föreläsningar. Men det är stenhårt nu med lite mer än en månad kvar till sommarlov och 4 tentor ska göras. Tentaplugg är aldrig kul. Jag är så dålig på sånt. Jag har märkt mer och mer på senaste tiden att jag är en väldigt otålig människa när det gäller olika saker. Har jag skrivit de här i bloggen förut? Det känns som det. Jag har väldigt svårt att sätta mig ner och koncentrera mig på att läsa på om någonting, osv, också. Ofta när jag läser så ser jag men får inte in det som står i huvudet. Jäkla bra när man ska lära sig någon va. Jaja. Ska fortsätta plugga nu. Eller laga tacos. Tror jag lagar tacos istället.
 
Btw kan ni se på bilderna hur vi firade sista passet med susi-middag och även vår fina blomma med en kruka där vi hade satt på plåster med allas namn på, till handledarna!

APRIL

Jag har haft världens bästa födelsedagshelg, så jag har inte haft någon tid för bloggen. Sen drog skolan igång och man började snarka efter en timme. Fyfan vad segt det är med föreläsningar. Min kropp vill inte sitta sju timmar på en dag i en obekväm bänk och lyssna på någon som pratar monotont om något som kunde sagts på en halvtimme istället för tre. Vi har dessutom en tenta imorgon som ingen riktigt vet vad vi ska läsa på inför, jag är så omotiverad att jag inte ens har pluggat till den än. Typ. Den är då alltså imorgon. Så brukar jag inte gör, jag brukar komma på minst 3 dagar innan att det är dags att börja panikplugga. Men nu har jag då alltså en halv dag på mig ungefär. Bra.
 
Meeeen innan den här skolveckan började fyllde jag ju år! Och jag hade bokat upp heeela helegn med en massa roliga saker och nära, kära människor. På fredagen blev det träning med Felicia, och på kvällen bowling med Jesper och några till. Efter bowlingen åt vi på Amazon, på Heron, bara det att jag hade råkat äta alldeles för mycket innan själva maten så jag orkade äta typ 1/5. Mycket trevligt hur som helst! Avslutade kvällen med Wii och kladdkaka hos Jesper. På lördagen bakade jag muffins, tog en sväng på stan och åkte sedan hem och lagade mat och fixade innan det kom 3 goa tjejer på middag. Fick en high-tech-våg av Felicia i födelsedagspresent som mäter fett, muskler, osv osv osv. Vet inte om jag ska vara glad över den fina vågen eller gråta över att jag måste veta hur många procents fett jag har i kroppen? Hahaha. På söndagen kom fina släkten hit och vi kunde till allas lycka sitta ute på altanen och fika. Det kan vara hur sen vår som helst men när jag firar min födelsedag med släkten lyckas vi alltid ha bra väder och kunna sitta ute! Sen åt jag och mina favoritpersoner middag i solen senare på kvällen. Mamma, mormor och Jesper ♥
 

Viktigast i livet <3




19:46

Heeeelgen har bestått av träning, träning, myys, promenad och en grym utekväll med klasskompisarna på min praktikplats. Vi åt middag på fridays, vilket var lika gott som vanligt om inte godare för man var så jävla hungrig efter väntetiden, och senare vidare till Söder för lite drinkar och snack. Eftersom praktiken är slut efter kommande veckan blev det som en liten avslutningsgrej eftersom vi går tillbaka till skolan och splittras lite sen bland övriga 80 i klassen. Kommer sakna vårt gäng!! Det har börjat kännas som att det bara är vi i klassen, det har blivit som en egen liten värld där på vår infektion-studentenhet. Lite press inför sista veckan nu också eftersom slutbedömningen är på torsdag, det ska inte vara några problem egentligen men jag tycker ändå det är lite jobbigt med sådana möten och att ''prata för sig själv'' liksom, några mål är helt galna. Vissa fattar man ingenting av. Vissa är helt självklara. Det går nog bra!

 

 
 

Helg <3

Obeskrivligt skönt med helg efter den här röriga dagen på praktiken. Herregud säger jag bara. Värsta dagen hittills. Vi var ändå duktiga och var och tränade innan vi handlade middag och damp ned i soffan med Rasmus. Efter nio hade både jag och Jesper somnat i soffan, hahaha, roligt sällskap! Jag vaknade till nu och har förflyttat mig till sängen.. Sovdags!!




130411

Hej mina vänner! Dagarna går så fort med praktik. Nu är det snart helg igen och det återstår 6 praktikpass på I52 studentenheten. Jag trodde att jag bara tyckte det var skönt att det är över, men nu när jag skrev det kändes det tråkigt och ledsamt. Framför allt eftersom vi 15 studenter där på avdelningen och mest av allt mitt vårdlag på fem studenter har blivit som en liten familj. Blir ju inte ritkigt samma sak i skolan.. Vi ska iaf ha en liten get-together i helgen på lördag, då vi ska äta middag och vidare till en kareokebar!!! Haha. Sen veckan efter är det back to school direkt och full rulle, föreläsningar dagarna i enda och tenta efter en vecka, Karolinska-style.
 
Examinationen på att sätta sond, urinkateter och PVK hade jag ju i tisdags också. Man blev lottad till två av dem och jag fick sätta sond och PVK medans en, visserligen trevlig, sjuksköterska stod och inspekterade mig så jag höll på att skita på mig. Haha, fy, de där examinationerna är inte nådiga! Det är så pressat, och man måste komma ihåg alltalltallt som är viktigt, info till patienten, massa moment som att säga att man måste ha bra kroppshållning och lyse, vad man ska dokumentera sen, att man ska märka med dittan och dattan, att jobba hygieniskt, osv osv i all oändlighet. Det är liksom inte jag-kan-sticka-in-en-nål-i-en-arm-så-därför-kan-jag-det-här-godkänd. Resultatet kommer nästa vecka iaf.
 
Fick iaf hjälp att plugga inför examinantionen av Jesper, i utbyte mot lite massage ;-) 

Söndagsmiddag och filmer

Söndagsmiddag hos familjen Wandell. Himla gott och trevligt. Efter middagen åkte vi proppmätta och illamående, som alltid när man varit på middag där, hem och kollade skräckfilm. The haunting i connecticut. Den var en ganska bra skräckfilm! En hel del överraskelsemoment, vilket enligt mig är bra i skräckfilmer eftersom det är då man blir rädd. Inte lika läskigt om något kommer sakta emot en.. Det finns en tvåa också, med snygga Lucas från One tree hill i huvudrollen, så den ska vi väl ta och se snart också.
 
På tal om filmer kom jag och tänka på en film som nog varit top 5 jag sett, The intouchables eller med svenska titeln En oväntad vänskap. Det är verkligen en film man måste se om man inte gjort det.

Who will love you, who will fight?

Idag är det snö och sol om vartannat. Jag sa iförrgår att det kommer snöa igen. Så rätt jag hade. Men jag föredrar ändå det framför att det regnar, det är så otrevligt. Lite snöflingor som ändå inte lägger sig gör ju inte så mycket. Jag har mycket att få gjort idag, men som vanligt kommer jag inte riktigt till skott. Jag kommer inte till ro. Min kropp är rastlös och otålig. Jag kan inte koncentrera mig.
 
Men åh vilken bra låt jag hittat.. ♥
 

Värre än bakfylla

Idag är jag helt sänkt, förmodligen beroende på förkylning och en del träningvärk. Det är fan värre dagen efter man tränat badminton än dagen efter man druckit, haha! Förkylning är heller inge kul, det känns som mitt ansikte hänger och som att gravitationen är extra tung idag. Vill helst bara stänga ögonen också, men det går inte för sig inte för jag måste plugga idag. Skillnaden mellan dagen-efter-man-druckit och dagen-efter-man-spelat-badminton är ju att efter ytterligare en dag, dvs imorgon, skulle bakfyllan varit borta, men med träningsvärk är ju oftast andra dagen värst. Ytterligare en anledning till att träningsvärk är värre än bakfylla. Som tur är så har jag ingen praktik imorgon, så jag slipper gå omkring som en handikappad som förrförra veckan. Här nedan ser ni min goda efterätt som jag gjorde igår förresten, och nu har jag googlat vad det heter också, Gino!
 

Bästa lördag

Påsken och senaste veckan har varit toppen! I påskhelgen lagades goda middagar och firades kalas, sen har veckans praktik gått fort innan det blev fredag och dags att fira Linda som fyller år snart. Idag har varit en sån skön vårdag, för nu kan man väl ändå säga att det är vår? Det har kommit tussilago och jag frös inte i min vårjacka. Efter badminton på dagen har jag och Jesper lagat fetaostfyllda biffar. Det blev grymt gott, och det var på tiden, jag har varit sugen på det hur länge som helst. Nu ska jag laga sån där frukt med vit choklad, vad heter det nu igen? Sen blir det skräckfilm och mys. Bästa lördag.