37 dagar senare

Idag är jag så täppt i näsan att det känns som jag har en konstant kallsup. Det är inte bra att bli förkyld när man vill träna 3-4 dagar i veckan. Det är ju inte alls bra att träna när man är förkyld/sjuk heller.. Men det är svårt när man går runt och är lite halvdan hela tiden under vinterhalvåret, har man väl fått nå skit i kroppen hänger det ju kvar hur länge som helst.
 
Idag är det söndag och jag började dagen med att göra pannkakslunch till mig och Jesper. Åt två pannkakor och sedan mådde jag illa, Jesper hann inte heller äta fler än två innan han skulle iväg så nu har vi hela kylskåpet fullt med pannkakor. Jag har varit världens sämsta student sen vi började läsa om patofysiologi (om sjukdomar) i skolan för lite mer än en månad sedan och pluggat så otroligt lite, knappt något alls. Och mitt motto innan momentet började var ''bara man gör det man ska i tid och inte hamnar efter så går det nog bra''. Japp, det gick ju himla bra med det. Jag kan bara inte jobba annat än under press tydligen. Så om två veckor och fem dagar har vi tenta om tusen sjukdomar, vad som händer i kroppen under dem, symtpom, behandlingar, osv. Jag tar det alldeles för mycket med ro just nu.... Med det sagt så känner jag att jag borde få något gjort idag. Så jag kanske ska ta och öppna boken ändå.. Om inte annat förbereda mig inför föreläsningen imorgon.
 
Efter patofysiologin går vi ut på praktik i sex veckor. Ser på det med lite skräckblandad förtjusning. Det är ju förstås otrolgit lärorikt och intressant men världens sämsta morgonmänniska som jag är ser jag inte fram emot att ställa klockan på fyra på morgonen för att pendla till vart man nu hamnar. Förmodligen Karolinska i Huddinge. Nej fy jag får ångest bara av att tänka på sjuksköterskans sämsta arbetstider.. Det ska bli spännande att se vart man hamnar iaf. Vet inte vart jag vill. En bra handledare är a och o iaf, så hoppas på att det blir bättre på en fronten än på min senaste praktik.
 
Den här helgen har varit myys, vi hade fredagsmys på gymmet i fredags i vanlig ordning hähä, eller vi och vi, jag fredagsmyste på friskis och jesper, jocke och simon fredagsmyste på jespers firmas gym. Älskar friskis nya gym, så mycket bättre jämfört med då det låg i Weda.. Sen pantade vi massa burkar, köpte kött för pengarna och åkte hem och lagade middag. Halv elva var klockan när middagen var fädrig, då var man ju inte såå hungrig längre utan mest trött.
 
Igår var det tacos och spelkväll hos Elin. Mycket mysig och rolig kväll. Ikväll ska jag laga hemgjorda köttbullar, på tal om ingenting, men fy vad gott. Det är inte mycket som slår hemlagade köttbullar. Med makaroner, ska det vara.
 
 Klurigt spel, Elin och Pontus fick fundera riktigt hårt .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback