Måndag och jobb

Idag gick jag upp klockan åtta efter mindre än sex timmas sömn.. Gick med mamma till hennes jobb och där hälsade jag på alla barnen. Var ute och lekte lite först, spelade fotboll, åt frukt och lekte i sandlådan. Tiden bara rann iväg och sen plötsligt skulle vi gå in och äta vilket betydde att jag hade en timme kvar bara. Vi åt, och jag förundrades över hur mkt godare mat dagisbarnen får i jämförlelse med vår skolmat. Tog till och med hem lite rester ^^, .. Sen tog jag med mig några barn in till en annan avdelning, lyssnade på när en annan fröken läste och sen skulle vi rita tummar, men det blev så att vi ritade prinsessor. Eller snarare, jag ritade och flickorna önskade färger på hår, krona, klänning, klackskor.

Det var ju så mysigt också för när jag precis kommit på morgonen så är det första jag gör att träffa på Emilia ute på gården, Sophies lillasyster. Så den söta ungen har jag träffat hela dagen och vissa barn är bara så underbara. Oliver, tre eller fyra år, gosig som få. Ser ut som en liten söt mus och med pipig liten röst hör man ''Camillaaa, camillaaa'' hela tiden. Haha, så när vi ska äta frukt så sitter han och kollar på mig och så plötsligt: ''Solen lyyser i din ögon'' .. haha, jag blev förvånad. Tänker barn så, att solen reflekteras i ögonen? Eller alltså, att det är solen? Sen mitt i allt fick jag en puss på kinden också. Tussebaaarn säger jag bara. Sånna som får en att vilja gå tillbaka och typ gör det kul att jobba på dagis. Man får betalt för att leka och gosa med söta små barn.


Haha, men jag märkte också att det var väldigt tröttsamt.. Visst hade jag sovit lite, men att vara igång i flera timmar i sträck är ändå inte ritkigt vad man är van vid.. Men det är ungarna, de blir ju inte trötta för en sekund. Håll igång hela tiden bara. Jobbade faktiskt över en timme också, haha.. Blev så, det behövdes folk. Och fick höra från min mammas kollega att ''Har du jobbat med barn förut? Det måste du ha gjort, du är ju så bra med dem''.. Och jag förklarade att vi har ju haft/har småbarn i släkten och sen är det kompisars och f.d. pojkvänns småsyskon och så.


En sak som jag inte hade tänkt på var hur smutsig man blev. Kläderna åkte i tvättkorgen direkt när man kom hem, det var sand, snor, slem, korvstroganoff, haha. Sexigt med snor va;) ..


Hmmm, när jag kom hem skulle jag lägga mig och läsa Veckorevyn men somande ofc. Vaknade klockan sex av att mamma meddelade mig att jag skulle vända på dygnet om jag sov längre.. Sen så hade jag lite tråkigt och sen slutade mitt F funka på min laptop. Så jag meckade lite, fick till slut ut en typ liten sten som hade legat under tangenten. Den pillade jag ut med en liten nål, och vad gör jag sen om inte tappar bort nålen? I sängen! Jag orkar inte tänkte jag, letade och letade. Men mitt i mitt beklagande till någon på msn så ser jag nålen precis bredvid datorn. Tur, då fick jag sova utan att tro att jag skulle bli spetsad i sömnen.


Kommentarer
Postat av: sarre

åååh, fan va kul! jag vill oxå jobba på dagis :(.. sitter här med mitt dötrista jobb..usch..men men, ska väll inte klaga för mkt..har ju iaf ett jobb..men det är allt ifrån roligt ska jag säga dig..usch, håller på att somna hela tiden..min handleade såg de så jag fick sitta här en stund :P..ska snart iväg på lunch nu, blir bjuden idag :), sen äre tipspromenad...ska bli skönt å komma ut i friskluften innan jag blir helt död XD..vi får ses nån dag snart..älskar dig mest<3

2008-06-17 @ 11:44:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback