Badringen

Fan vad jag har åstadkommit idag.

Handlat, sett Heroes och satt upp adventsljusstaken.

Inte lagat middag, inte dammat, inte dammsugit.

Inte bytt lakan, inte satt upp adventsstjärnan och inte plockat upp på golvet.


Fast jag resnade faktiskt ur några väskor förut och jag hittade både det enda och det andra.

Två oöppnade Loka, ett paket tuggimmi, 300 kronor sammanlagt och en berättelse.


Berättelsen skrev jag och Felicia någon gång i trean, på en tråkig lektion.

Vi gjorde sådär ni vet, när man viker pappret efter det man skrivit (typ två-tre rader)

och sedan får den andra fortsätta skriva utan att veta vad den andra skrev.


Badringen.


Det var en gång ett rosaprickigt lejon. Han hette Steve Hoffström och hade en gul potta på huvudet. Den hade alltid med sig en brandgul badring, bara för ifall att han skulle ramla i vattnet. Och en dag skulle Steve åka bil till sin moster Greta. Greta bodde i Köping där hon medverkade i ett program, ''En annan del av Köping''. Hon var alltså väldigt glad.

Dagen till ära hade hon satt på sig sin grön- och rödrandiga rosett med rubiner och smaragder på. Den hade hon fått av Arne, hennes f.d. man som omkom i en elvispolycka. Han hade köpt den till henne när han var i Afrika, där han hoppade lite i sängen samtidigt som han lyssnade på Dileva. Men plötsligt ramlade han ner från sängen och slog sig. Aj,aj,aj... Saknad gör ont tycker Greta. Men nu får hon gaska upp sig, snart kommer Steve och hon måste hinna baka. Han kommer hem vid niotiden. Tar på sig sin slajm-gröna pyjamas och gör en toast. Plötsligt knackar det på dörren. Vem kan det vara? Han öppnar och vem ser han? Greta såklart!! I början är han lite kameraskygg, men det går snart över och han är helt plötsligt en riktig linslus. Men just idag var han inte sugen på att vara med på bild eftersom han hade en ''bad hair day''. Håret stod på ända, så rufsigt at det nästan såg ut som dreadlocks. Inte ens den bästa borsten skulle kunna fixa det. Men han var glad ändå för Greta gav honom en potatis som plåster på såren.


Om tre dagar skulle han åka hem, tills dess skulle de hitta på olika aktiviteter med boendet. Imorgon skulle de köpa en ny badring. Denna skulle vara illrosa, helst med rosetter på. Så när de vaknade på morgonen gav de sig iväg till ''Birgittas badringsbod''. Boden var rosa och grön, rätt ful faktiskt, men det passade Steve utmärkt. Han var glad över att slippa mongosarna, speciellt Greta var en riktig pain in the ass. Han hade bara lust att ta sin nyinköpta badring och slå henne rakt i fejjan så hon slutade vara så jobbig. Men han lät bli, eftersom han kände sig ganska taskig.


Imorgon skulle Steve åka hem. Äntligen! Han stod inte ut en dag till i denna mongokoloni. Det var mongon all over och det gav honom creeps. Han rös och blundade men det enda han såg var mongon ÖVERALLT. Han fick panik och började slå sig själv med sin badring. Men badringen gick sönder och Steve blev jävligt ledsen. Han som hade längtat hem till sin badring så mycket. Men imorgon skulle han köpa en ny, finare badring. Slutet gott, allting gott!


Kommentarer
Postat av: sara

hahaha XD "en potatis som plåster på såren", sköningar!

2008-12-04 @ 16:47:52
Postat av: Camilla

Det är så det blir när vi slår våra kloka huvuden ihop ;p


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback