Lite ledighet efter tre års kämpande

Jäklar vad jag blev frånvarande härifrån efter examen. Får ta en update imorgon, jag har ju ganska mycket fri tid fram tills den 23e nu. Det är dags att njuta av denna tillfälliga ledighet, snart blir det till att jobba ihjäl sig resten av livet. Typ!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej!
Jag hittade din blogg när jag googlade på I52 studentenhet.. :)
Jag går T3 på sjuksköterskeprogrammet nu och ska göra min praktik där. Det du har beskrivit av praktiken får den avdelningen att verka jättebra..
Jag har så mycket frågor och är så nyfiken nu, vad är det för patienter där tex? Hur funkar det när det är så mycket studenter? Vilka tider är man där osv?
Det vore kul att få kontakt med dig och få höra lite om platsen..

Svar: Hej! Lustigt att du hamnade här när du googlade det, haha. Minns inte ens vad ja skrev om avdelningen men jag trivdes väldigt bra med upplägget, det var lärorikt och man fick ta mycket ansvar i jämförelse med andra praktikplatser i t3. På I52 var det väldigt blandade patienter, just då var vi på en evakueringsavdelning utan anpassade rum vilket gjorde att vi inte kunde ha patienter som krävde sådana rum. Dvs inga slussar eller liknande fanns där. Det var alla möjliga sorts infektioner där; sårinfektioner, urinvägsinfektioner, infektioner i livmodern, blodförgiftning, någon med nekros på halva foten, HIV osv.. Det var väldigt väldigt blandat. Vi var 15 studenter med tre ssk-handledare och en usk-handledare sammanlagt. Studenterna sköter avdelningen och man frågar handledaren om man undrar något. Så man gick aldrig bakom dem utan gjorde allt från första början och lärde sig mer och mer så man blev mer och mer självgående. Det var både bra och dåligt att det var så många studenter, man hade hand om 1-4 patienter beroende på hur tunga de var/hur många studenter det var på det passet/hur många patietner som låg inne. Man hade helhetsansvars för dessa patienter och gjorde allt runt den, både ssk- och uskarbete dvs. Medicinskt, administrativt, omvårdnad osv. Detta gjorde att man fick en bra helhetsbild av patienterna. Det negativa med att va flera studenter var att det blev ganska lite medicinsktekniskt, blodprov och PVK vart det inte så mykcet av eftersom alla fightades om det lite. Vi var i tre vårdlag med 4 i varje så gick vi pass mellan sju-halvfyra och ett-halvtio. De flesta handledarna var super och lärde mig väldigt mkt på den praktiken, så du ska vara glad att du hamnat där :)
Camilla K.

2015-02-20 @ 15:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback