Shutter Island

Det blev släktfika och efter det en sväng på stan idag. Fick med mig ett par skor och en tröja hem! Hyrde tre filmer också. The Time traveler's wife, Shutter Island och Summer's blood. Shutter Island såg jag på ikväll med mamma och pappa, pappa somnade och mamma önskade att hon hade valt filmen som gick på tv istället..... haha. Jag som tyckte att den var så bra första gången jag såg den. Det var lite intressant att se filmen för andra gången eftersom man fattade lite mer men ganska segt också.. Slutet är hur som helst bäst.

(
http://www.aceshowbiz.com/images/news/00027682.jpg)


Såhär ser det ut i mitt rum just nu


.. och det låter jättemycket. Det är en avfuktningsfläkt.. Den ska vara där idag och kanske flera dagar, så snart ska jag ta mig ner på stan för att slippa det hemska ljudet och ikväll får jag väl se vad jag hittar på. Just nu står ju själva fläkten i rummet utanför men sen ska den stå här och då kommer det låta ännu mer. Suck..

Översvämning

Vi fick översvämning idag. Det började med att pappa knackade på min dörr och sa att det läckte in i rummet utanför mitt (på nedervåningen).. Så han började torka med en trasa. I nästa sekund upptäcker jag att det kommer in i mitt rum också, på golvet under karmen sipprar det in.

Fem minuter senare är det väldigt väldigt mycket vatten som jag, min syster och min pappa står och öser ner i hinkar som vi häller i toaletten. Golvet i mitt rum och i rummet utanför är så gott som täckt med vatten, på de djupaste ställena 5-7 cm.. Alla grejer har vi i panik slängt upp på säng, fåtöljer och soffor.. Mitt rum var täckt med saker över hela golvet så hade inte pappa sett att det läckte in i tid hade allt blivit blött och många saker förstörda.

Till sist avtog regnet och vi kunde ösa utan att det bara kom mer och mer och till sist torka upp allt vatten. Nu måste vi riva upp och byta alla golv. Och kanske även väggarna. En del möbler kan också vara förstörda. Och jag har ingenstans att bo medans golven byts....  Det var riktigt läskigt faktiskt när det bara kom mer och mer vatten in.. Och man visste inte ens när regnet skulle avta.

Detta har aldrig hänt förut så länge vi bott här iallafall, vilket är i 20 år. Det regnade 70 cm på två timmar hörde jag, vilket tydligen är mycket (uppenbarligen eftersom vi får jävla översvämning..), har inte rikigt koll på sånt.

Landsort

Namnet på ön vi åkte till idag var Landsort. Det var verkligen idyll, jättefint med små hus, klippor, en fyr och båtar. Vi fikade innan vi tog färjan över och på ön gick vi en promenad och käkade middag på ett litet café i västra hamnen. Det enda negativa var alla getingar och kryp, en gång flög det till och med in en skalbaggeellernågot i mitt hår och fastnade där, jag trodde det var en geting och gav av reflex ifrån mig ett härligt litet ljut (som lät ganska kul när jag är så hes) som ekade runt hela stället, haha.























Sail away with me honey

Senaste två nätterna har inte varit nå roliga alls, inte dagarna heller för den delen. Pga. allt hostande och det eviga kittlandet i halsen. Men idag är det relativt fint väder så vi ska ta oss iväg på en liten utflykt är det tänkt. Jag minns inte namnet på ön vi skulle till men jag minns skärgårdsö, fika, färja och middag. Så det blir nog bra det!

Everglades National Park, Miami


Lunch, sol och bad i Taxinge 16 juli










Söndag 25 juli

Nu är jag hemma från Gotland och med mig fick jag en förkylning. Rösten glömde jag dock kvar där... Jag undrar när den hittar hem igen? Veckan har varit bra men också konstig och lite kaosig. Något som var jobbigt var båtresan hem, båten var försenad och avgick åtta istället för tio över sju i lördags kväll och kom inte fram förrän runt tolv när den skulle kommit fram halv elva. Det gungade som tusan, den stora båten slog mot vågorna så man trodde att den skulle gå sönder ungefär och folk spydde. Jag har aldrig haft problem med sjösjuka men man kände hur det vände sig i magen och man mådde illa. Var så otroligt skönt att få lägga sig i sin egen säng att sova sen när man kom hem!

v.29

Nu blir det Gotland en vecka för min del tillsammans med Felicia, Linnea och Alexandra :)

Brandalsund!





Igår hamnade vi på Brandalsund, ett badställe som ligger mitt emot Farstanäs. Där brukade jag och Elin med småsyskon har grålerakrig när vi var små, haha, vilka minnen! Hade inte varit där på år men det var skön blåst, gräs att ligga på och varmt vatten. Perfekt.

Beachvolley












Beachvolley
, har vi ägnat oss åt två kvällar i rad nu! Mina armar och händer är lagom mörbultade. Men jag förstår inte, det verkar som att det bara är jag som har problem med massakerade armar efter en stunds spelande. Eller efter en minut snarare. Jag har nog ingen vidare teknik ;p .. Efter spelandet ikväll blev det ett kvällsdopp, riktigt skönt!

Grillkväll





















En grillkväll hade vi hos Nybergs i lördags. En mycket trevlig sådan bara det att sjäva idén att grilla gick lite åt skogen när grillen strejkade. Så det slutade med att hälften av oss satte in sitt kött i ugnen eller stekte det, haha. Men det blev gott ändå och kvällen blev lika bra för det. Mina ben däremot fick ta skit när myggorna bestämde sig för att gå till attack... Och ändå hade jag myggmedel?


The little pink book of cocktails


 Min fina lilla drinkbok som jag köpte inne på Urban Ouffitters i Glen Ridge, New Jersey

Varmt..

38 grader i skuggan på vår altan och 30 grader i vårt kök och förmodligen i resten av huset också. Förutom här i mitt rum, en trappa ner. Här är det enda stället man kan vara på utan att dö. Så fort man gå upp får man svettningar..

Har försökt få med mig någon för att bada också men utan resultat. Jag kan inte ens bättra på min bränna för det går fan inte att ligga i trädgården och sola. Blir helt snurrig i skallen av värmen. Dessutom är det otroligt tråkigt. Skulle behöva en pool eller en vattenspridare. Fast helst en sjötomt med egen strand.

Forever 21


Dessa är de enda par skor jag köpte i USA. Och bra var väl det för min packning var på gränsen till övervikt när jag åkte hem, haha. Hur som helst, jag gillar dem skarpt.

Bumblebees.





Tolfte juli

Idag har städat lite faktiskt. Och så har jag fixat en sak i badrummet, ska se om mamma märker det när hon kommer hem. Ätit jordgubbar ur landet har jag också gjort. De är de allra godaste jordgubbarna!! På kvällen har jag varit över till Elin och sett på film. Up in the air med Clooney. Vi har försökt oss på att cykla på en enhjuling också, det var nog det roligaste jag gjort på länge. Inte för att det gick, utan för att det inte gick.

Darling please don't start to cry

Jag sitter vid vår stationära dator och fasiken vad jag uppskattar lite bra högt ljud för en gångs skull. Ljudet på de flesta bärbara datorer är verkligen inte mycket att ha .. Den här låten med EMD tar mig tillbaka till dagen då Sara skjutsade mig till Newark airport. Dagen då mina 17 dagar i USA var slut, 17 dagar med Sara. 3 månader tills vi ses igen.


4 klänningar

   

  
Tema mönster, eller något. Haha. Dessa fyra sommarklänningar köptes i USA!


Farstanäs

Idag har Danne, Elin, Micke, Felicia och jag varit vid Farstanäs och solat och badat! Det var länge sen jag var där, åtminstone två år tror jag.. Det såg ut som det alltid gjort. Och det var totalt smockat. I affären var det världens kö och bryggan funderade man inte ens på att gå ut på eftersom den höll på att sjunka och överallt knuffade folk i varandra. Mycket folk betydde också folk man kände i form av dagisbarn och ex-pojkvänner. Sånt där distraherande som man helst skulle vilja vara utan. Mysig dag, hur som helst. Och varm.

I fredags















Igår.





Did some shopping

Hade velat shoppa mycket mer i USA än jag gjorde, jag hade större delen av pengarna som jag hade sparat inför det kvar när jag kom hem. Här är en parfym och en ring! Köpte en till ring också, men den lyckades jag tappa bort på midsommarfirandet. Bra gjort.. och inte nog med det så tappade jag bort ytterligare en ring hemifrån.

 


Deprimerande

Vi har två bilar. En som min pappa använder och en som jag och min mamma använder. Nu har min och mammas bil packat ihop, motorn har gått sönder. Detta är förmodigen en reaktion på att de glömde fylla bilen med olja när vi lämnade in den senast, så vi körde den utan olja ett tag. Sånt är INTE  bra. När vi kom på att den var totalt tom på olja så fyllde pappa på. Han åkte och köpte egen olja och fyllde på, han anmälde det inte. Nu får vi ta konsekvenserna för det. När bilen är totalt paj, och det kommer kosta 30-40 tusen att byta motor. Och det är det ingen som har tid att göra förrän efter somamren. Och pappa har inte ens bestämt sig för ifall han vill lägga ut de pengarna eller ifall han ska skrota bilen. Och jag, jag känner mig bara så jävla deprimerad över att min sommar är förstörd. Så känns det iallafall. Och just precsi nu så kommer pappa på att vi kanske inte behöver två bilar trots allt, det är ju lätt för honom att säga när hans bil som han har första tjing på fungerar bra. Jag hoppas verkligen att han tänker om och att han gör det snabbt... Så jävla härlig timing på detta alltså!!!

Gamla malmsjön

Jag och Felicia har spenderat dagen vid Gamla malmsjön idag! Med körsbär, en jävla massa barn och kedjerökare. Men det var kul med lite underhållnig (och då syftar jag på barnen och inte på de kedjerökande mammorna!!), vi hade Kevin som hade lyckats fånga något storts djur i vattnet, Melanie som hade fått puffärmar, skärp och diadem som dagens outfit av sin modemedvetna mamma, Marcus som gillade att skrika högt, Viktor som byggde koja av solstolen och Neo som gillade att låta konstigt. Hahaha.. Älskar att observera. Så mycket roligare att komma ut till en strand än att ligga ensam i trädgården och sola.

Eclipse

Det blev som jag misstänkte att det skulle bli. Böckerna är så stört bra och jag läste precis ut bok tre innan denna film tre. Och allt jag kunde tänka på var hur fel allt var nu i filmen. Hur nerkortat det var, hur ihopfösta vissa händelser var.. Det känns nästan som att jag missade hela filmen för att jag satt och tänkte på boken, haha.


Can't wait


Jag har precis läst ut boken och ikväll blir det filmen. Eclipse! Jag, Elin, Johanna, Johannas lillsyster Ellen och hennes kompis Matilda ska åka till Heron, äta middag och sen gå på bio. Inte nog med att jag längtat efter filmen hur länge som helst, jag har dessutom inte träffat Ms Nyberg på snart ett år! På bilden är jag, Elin och Johanna från sexårs.


I confess you are the best thing in my life


Midsommar i New Jersey

Vi fick ett alldeles underbart midsommarfirande på lördagen i New Jersey. Saras kompis värdmamma fyllde år och det slogs ihop med det svenska midsommarfirandet! Det var hur mycket mat som helst inkluderat köttbullar och potatis, det var jordgubbstårtor och snaps. Tipspromenad, midsommarstång med dans, kransar och ballonger. Det kunde nog inte blivit bättre faktiskt. Fick mer midsommar detta år i USA än jag haft på flera år hemma. :-)




































:(

Jag har tråkigt och vill tillbaka till Sara..


Söndag 4 juli!

Tjenaaaaaaa. Har varit ute hos Anders utanför Enhörna och badat och solat idag! Var så mycket varmare i vattnet där än ute på Slandö kalv. Lyckades få en boll i ansiktet också, sånt är ju alltid trevligt. Jag fattar inte varför det alltid ska hända mig. Blir så jävla irriterad. Sen kickade jag ner bollen i ett dike så nu har jag väl fått tusen fästingar.







På sjön!

Idag har vi varit ute med båten på Slandö kalv! Tog sommarens första svenska dopp bland annat, det var jäkligt kallt. Men överkomligt. Fyra gånger var det överkomligt till och med. Så fiskade vi lite, hade frågesport, åt mat, fikade och solade. Härlig dag!




















Bättre sent än aldrig..

Ikväll har jag kopplat in mitt playstation. Jag blev helt förvånad när allt gick och funkade som det skulle, sånt händer inte mig ofta när det gäller teknik känns det som.

Sen åkte jag och hyrde tre stycken filmer varav en som jag just sett på! Avatar. Denna film som kom ut för så länge sen och som varit så omtalad, och som jag inte hade sett. Nu har jag gjort det och den var väl bra. Lite väl lång. Och inte sådär underbar som vissa beskriver den. Men bra! Bra gjort och bra påhittat.

googlad bild

Ibland blir man ju lite irriterad.

Jag ställde klockan på elva idag och snoozade till två, hahaha.. längsta snoozningen någonsin. När klockan ringde vid elva kändes det verkligen som att klockan var sju och för ett par sekunder funderade jag på om jag skulle upp och jobba men sen såg jag att klockan var elva och kom på att jag egentligen får sova hur länge jag vill. Men det är ju inget nöje i att vända på dygnet så när klockan blev två så kände jag att jag var tvungen att vakna. Precis då ringde Elin också så då blev jag lite piggare av att prata med henne.

Sen gjorde jag två köttbullemackor, tog min bok och mina mobilhögtalare och gick ut och la mig i min solstol i trädgården. Så otroligt behaglig värme efter Miami och New Jersey. Svensk sommarvärme är bäst. Dock var det lite svårt att koncentrera sig på att läsa när grannungarna skrek, grät och bråkade om vartannat. Jag höll på att få ryck ett tag.... Föräldrarna gör ingenting. Barnen är 2 och 4 eller något sånt, och den äldsta ungen babblar, gnäller o skriker hela tiden och lilla ungen gråter. Ibland gråter hon bara utan anleding men oftast för att storebrorsan bråkar med henne. Och föräldrarna gör som sagt ingenting. Sen satt 4åringen på deras altan och skrek ''WÄ WÄ WÄÄ WÄ WÄÄ WÄÄ WÄÄ WÄÄÄÄ'' i typ tio minuter och jag hade sån sjuk lust att börja skrika WÄ tillbaka eller Håll käften eller säga till föräldrarna att börja ta hand om sina barn och sluta störa grannarna.


Torsdagsnatt

Ikväll/inatt har jag lyssnat på Lars Winnerbäck och fixat med bilder. Har fortfarande inte kollat igenom alla från resan, haha. Men det får bli en annan dag för nu orkar jag inte kolla på fler biler. Ska nog ta en köttbullemacka och se på Alias. Sen ska jag för- hoppningsvis somna men jag sov som sagt till fem på eftermiddagen idag så det lär inte hända i första taget. Förutom att det är tråkigt att alla ligger och sover just nu så gör det väl inte så mycket, det enda är väl att jag vill upp och sola imorgon. Min knappt synliga solbränna får inte försvinna.. ! Men det är väl bara att förflytta sig från sängen till solen och fortsätta sova där eller något, haha.


Dop!

12e juni, dagen innan vi åkte till USA, så var det dop för Axel i Turinge kyrka. Min och Lindas sång gick bra. Det fick vi även bekräftat senare då min morbror avslöjade att pappa grät när vi sjöng. Min pappa, som jag nästan aldrig sett gråta, grät. Åh.. :) Efter dopet var det mottagning med hemmagjord smörgåstårta och fika. Plutten var lika söt som vanligt och storebror var stilig i skjorta och slips!






Hemma.

I'm home! Fan va segt det är att flyga ensam i 8 timmar.. Tiden sniglade sig fram. Flygplan måste vara det mest obekväma någonsin. Gårdagen i New Jersey började med att Sara skjutsade mig till flygplatsen. Kände pressen inför min lilla resa ensam hem. Checkade in. Det gick bra förutom att jag inte fick något seatnumber. Då blir man ju såklart lite orolig, typiskt, men jag hade ju en biljett, jag hade checkat in mitt bagage och betalt för allt så en plats på planet kände jag att jag ju måste ha.

Frågade en tant vid min gate om det men hon sa att hon skulle ropa upp mitt namn senare och fixa det då. Sen kollade jag runt i lite affärer där, köpte mat och åt, läste och vips så var det ombordstigning. Och jag hade fortfarande ingen plats. Så jag gick fram till en annan där, och fick en plats på direkten. Dumma konstiga tant. Fick en mittenplats.. Men det löste sig så fint eftersom jag hamnade mitt emellan ett par som ville sitta bredvid varandra, så jag fick sitta längst ut. Tiden sniglade sig fram som sagt, värre än någonsin. Såg på The proposal och åt, lyssnade på musik och läste lite.

Sen mötte mamma och mormor mig på arlanda, somnade i bilen hem och fortsatte sova när jag kom hem. Från tio till fem ungefär. Nu är det dags för middag! Sen ska jag kolla igenom alla väldigt många bilder från de underbara 17 dagarna i USA.

Det var inge vidare att säga hejdå till Sara på flygplatsen igår men eftersom det inte är allt för lång tid kvar tills hon kommer hem så kändes det okej ändå. Snart är det Oktober♥