31/12

Oookej, fick mig just en smärre hjärtattack då jag stod längst upp i vår trappa här hemma. Hade mobilen i mobilfickan men så gled den ur och stutsade ner för hela trappan och landade med en crash längst ner, och föll i två bitar. Men åh vilke glädje när jag kom ner och insåg att den funkade som den skulle och inget krossat glas. Som jag skrev på facebook, hade det varit en iphone hade ju glaset helt klart spruckit. Känns som jag läser varje dag om någon som tappat sin iphone i golvet och så har glaset spruckit, haha. Jag är så glad för mitt kära Sony ericsson. Och irritad över att jag nu tappat mobilen flera gånger för att den glidit ur mobilfickan, varav en gång i asfalten så att den fick fula repor på översidan. Men den lever ju iaf fortfarande.

Mellandagarna har varit filmvecka, började veckan med att åka på bio med tjejerna, vi såg The Time, och den var inget att ha. Sen såg vi film i onsdags hos Jessica, och drack Chailatte (får inte glömmas), vi såg The last king of scotland och den var den bästa filmen den här veckan. Igår var jag och mamma uppe på Heron och kikade lite i affärerna, vi hann kika ytterst lite för att vi åkte runt och letade efter MQ där vid Kungens kurva ett tag först utan resultat. Sen kom Monica och vi gick på bio, Simon och ekarna såg vi. Den var bra, men lite seg ibland så jag satt där och gäspade lite.

Drog med Jesper mfl till Dan efter vi kommit hem från Heron och där såg vi Jägarna 2, vem hade sagt att den var läskig? Eller hemsk, eller vad det var. Den var iaf inte läskig alls men helt okej. Inte riktigt som ettan. Slutar filmveckan ikväll hos Sara, vi ska se Limitless. Den är skitbra har många sagt.

Förövrigt så gick vi in på Media Markt efter bion igår och när det var fem minuter kvar tills de skulle stänga gick jag bort till kamerorna och kollade. Det slutade med att jag gick därifrån med en ny kamera. Så det kan gå. Men jag var jätteglad för det, jag blir ju alltid så glad när jag köper nya kameror. Hoppas den lever upp till allt bra alla sagt om den bara. Canon powershot s95.

Fascineras fortfarande över att min mobil stutsade hårt i trappan och golvet flera gånger utan att få några men. Pjuuuu.

Juldagen






















Vi firade jul med resten av mammas släkt hemma hos min moster på juldagen. Senare gick vi ner till Sara som bor bredvid och mötte Alexandra och Felicia för lite förande. Vidare till Strip där det var smockat med folk, men jag hade en bra utgång faktiskt. Och jag är så nöjd med våra två dagars julfirande, det kunde nog inte blivit så mycket bättre. ♥


Tjuvarnas jul


Måste säga att året julkalender åker upp på första plats med Greveholm, jäkligt bra.

Julafton


































Julafton blev en mysig och bra dag med maaassa god mat, goa släktingar och fina klappar.


God jul :-)


Vi kom just till Nykvarn, till min kusin. Kalle står på, lussebullarna framme, julmusik i bakgrunden och maten förbereds. Här har de till och med lite snö kvar! God jul.

GOD JUL MAMMA!

Min underbara mamma var såå fascinerad när hon fick ett julkort på mejlen av sin kompis
där kompisens familj dansade i en sån här video. Så nu mamma, är du med i en själv ;)

Uppesittarkväll

 

Det var inte så farligt mycket folk på stan idag faktskt, så jag strosade runt lite mer efter sista julklappen var inköpt. Köpte mig ett nytt nagellack och knäck från ett av stånden. När jag kom hem igen klädde vi julgranen, pappa gjorde skinka och så spelade vi bingolotto. Hade ju varit rätt nice o ha varit den som ringde in, fick färgfemman och vann en miljon... God jul till han. Jag råkade hamna här framför min dator nu kollandes på Kyle xy istället för att slå in julklappar.. Jag kommer aldrig till skott.. Men snart så.


Dan före doppredan

Tudilu. Sista jobbdagen detta år igår, den flöt förbi ganska braaa. På kvällen var jag
och Felica hos Simon med Jesper och såg på några härliga filmer. Valda med omsorg. Åt skumgodis och drack julmust.

Har börjat dagen med en julmatstallarik, med sill, Jansson, köttbullar och allt som hör till. Nu ska jag ta ett bad, ladda upp lite för att sedan ta mig ner på stan och trängas. Blir lite irriterad på mig själv för att jag har sparat en julklapp till sista dagen, men jag vet iaf vad jag ska ha så det är bara att ställa sig och köa på guldfynd.

Och ikväll blir det dagen-före-julaftons-mys :)

 

...


It's like wishing for rain as I stand in the desert

Idag har vi varit i kyrkan med barnen och fått en julvandring, sen har vi varit ute och åkt pulka. Heelt okej dag på jobbet. Jag har dessutom fått reda på att mormors julklapp troligtvis kommer fram innan jul. yey. Så nu är alla julklappar färdiga och fixade, nu måste jag bara köpa inslagningspapper och slå in dem tidigare än en kvart innan vi ska åka på julafton som det brukar bli...... hehe. Jag längtar till vår gross-night på torsdag (haha!!), klä-granen-göra-julskinka-och-spela-bingolotto på fredag och JULAFTON pålördag!!


Nittonde december

Skrev en lista med 10 punkter idag och åkte ner på stan. Lyckades handla/fixa typ tre av punkterna så det gick inge vidare, resten hittade jag inte. Träffade på Niklas iaf, som jag inte sett på månader eftersom han varit i Portugal genom skolan, när vi stod där och diskuterade juldagen lite så kom vår moster/faster förbi också, så det blev ett litet släktmöte där. Vi bestämde att vi ska äta tacos på juldagen (då vi firar jul med mammas släkt), hoppas resten av släkten håller med!

Så ja, jag hittade alltså inte mycket av det jag sökte på stan, bland annat en present till mormor, så nu har jag skickat efter en sak och håller verkligen tummarna för att det ska komma senast på fredag. Suck, jag som varit så tidigt ute med alla andra julklappar. Nu måste jag dessutom till stan på fredag och köpa en sak som behövs till det jag beställt alternativt köpa något annat om det inte kommer i tid.

Fjärde advent

 
 
4 advent. Började dagen hos Jesper, när han drog på match drog jag hem och tog ett bad. Sen åkte jag med mamma och pappa för att köpa julgran, julgranshandling är alltid en relativt lång process för mig och mamma för att hitta den perfekta i våra ögon, men jag gick in bland granarna och lokaliserade vår gran på några sekunder. Ganska skönt då det regnade.. Vädret just nu är värst, slask. Det ska dessutom bli fyra grader på fredag och lördag, inte ultimta julaftonsvädret. Efter julgranshandeln så kollade jag på en massa julkalender-avsnitt för att ta igen lite, åt köttfärssås och nu är det Beck på fyran.

Det är okej att känna

De två tjejerna som startade ungcancer blev också hyllade på Svenska hjältargalan ikväll.. Blir man inte berörd av denna film är man ju.. inte normal.




a drop in the ocean

Älskar lyckorus när man lyssnar på bra låtar. Magiskt. Ligger här i mitt mörka rum och lyssnar på bra låtar. Eller bra är en underdrift.

Ikväll har jag förresten kollat lite på Om en pojke och insett att den är en av mina favoritfilmer. Andra är Dagboken, A walk to remember, Law abiding citizen, American history x, A beautiful mind, Den bästa sommaren, Inception, Shutter island, The Butterfly effect, alla SAWfilmerna och alla Harry Potterfilmerna. Så nu vet ni det. Kan vara bra att ha nerskrivet sådär ifall man skulle glömma. Kommer aldrig på något när folk frågar efter filmtips, får alltid gå in bland mina filmer och kolla.

Jag har gråtit till Svenska hjältar-galan också. Det går ju inte att inte göra det när man kollar. Min favroit var Milla som hade startat Bullhjälpen, sålde bullar och fick in tusentals kronor till de svältande barnen i Afrika.


Julbord på Torekällberget


Ja igår var jag på julbord med jobbet, och det var mycket trevligt. God mat och grym show, verkligen över förväntningarna. Efterrätten var det inget större fel på heller!!

Imorgon väntar lite jobb hos småbarnen innan helgen börjar. Skööönt.


11 december

Ett datum värt att minnas ♥

Jag fick mig en kram igår, och många fler. Vi har legat och kollat film hela den här söndagen, sen har jag mest sett serier och tagit ett långt bad med min kära hp-bok.


I dont mind if you dont mind

Den här dagen blev med ens lite bättre när jag åkte och hämtade linda som hade jobbat i moraberg runt fyra. Då gick vi in en sväng på intersport och provade jackor m.m. När vi kom hem bytte vi filmer vi hade på datorn, fick arton nya filmer, yey! Efter middagen har vi spelat tekken och crash bandicoot i renaste nostalgi-anda och sen såg vi Easy A, såå kul film och Emma Stone är ju bäst. En film med henne kan inte vara dålig.

Jag är svintrött, men jag ska snart iväg tror jag, om en viss herre kan svara. jag behöver en kram från någon som tycker om mig känner jag.

        

...

Funderade precis på vilken dag det var. Dagarna flyter lite ihop när man är hemma och är sjuk. Man gör ingenting. Kollar på serier lite grann. Men nu har jag bara så paniktråkigt och är så sjukt uttråkad att jag inte ens kan finna ro att kolla på ett serieavsnitt. Blä.

Jag vill ha roligheter, och jag vill vara frisk. Vill ha snö och julkänsla.


Snowflakes


Vinterns första snö kom och låg kvar något dygn, nu har den regnat bord. Jag håller tummarna dock att det kommer ny snö lagom till lucia och ligger kvar över jul och nyår.

...

Jag har varit lite eller väldigt off idag. Har dessutom gått och blivit förkyld. Och nu är mina ögonlock helt tunga av trötthet så jag ska sova.

Mysmåndag

   
Pepparkaksbak och pyssel på jobbet på förmiddagen. Världens lugnaste eftermiddag med ännu mer pyssel. Awesome. Dessutom mår mitt huvud så bra idag och det gör mig glad.

Här är min duktiga syster.


Under en spelning med hennes band 'Tack som fan' i Fagersta.

Andra advent

 
 


Lördag

Hej kära bloggen som så många läser!! Det är så himla kul att sitta och kolla tillbaka i arkivet på den här bloggen, jag har skrivit sen november 2006, hur orkar jag? Över fem år. Galet. Men kul som sagt, man kommer ihåg så mycket mer när man skriver blogg och tar bilder. Till exempel den gången vi var på rix fm och en viss person blev en surpuppa. Hehe ;) 3106 inlägg har jag skrivit.

Jaja, idag har vi varit nere på stan och fikat. Handlade en julklapp också men mest handlade jag till mig själv, två tröjor och en klänning. Men det var faktiskt ett tag sedan jag handlade kläder och lönen kom precis. En fin röd klänning, kanske till julafton.

Ikväll till Alex i Vårsta :)

 


Måns Möller på Olearys





I onsdags var det dags för stand up igen. Denna gång på Olearys med Måns Möller. Vi åt god middag först och jag kände mig faktiskt lite skeptiskt till Måns efter att ha sett Cirkus Möller där han är ganska lame. Men han var så jäkla bra, skrattade mest hela tiden och tidvis så jag grät. Haha. Verkligen över förväntningarna. En ny favorit.


Höga förväntningar...

      
Alla har tjatat om Ben & Jerry och hur underbart och beroendeframkallande det är, så ikväll tänkte jag prova det. Det fanns typ alla smaker på Konsum så jag hade lite svårt att välja, men eftersom jag gillar cheesecake och jordgubbsglass så vart det denna.


Första december

       
Torsdag redan. Första december också. Har jobbat idag, sen en sväng till mormor med mamma. När jag kom hem därifrån tände jag ljus och kollade första avsnittet av julkalendern. Den verkar ha potential, dock mer för lite äldre barn och vuxna än för de mindre..

Nu ska jag iväg och mysa.