Praktikperiod 4 har börjat ..

 
Idag var första dagen på min praktikplats inom psykiatrin, Affektiva mottagningen på Karoliska Huddinge. Var väl egentligen ingen bra dag att säga hur det kändes efter, eftersom onsdagar består av möten möten och åter möten. Personalmöten alltså. Och eftersom jag sov cirka 5 timmar inatt så var det verkligen hemskt. Första mötet gick väl an, men andra, tredje, fjärde och femte, ja speciellt de två sista, kääämpade jag varenda sekund för att hålla ögonen öppna. Hemskt! Det är ju i princip omöjligt när man sitter i ett relativt litet rum med lysrörslampor och hör folk babbla. Allt är fotbollens fel som höll oss uppe.
 

Jag gillar aldrig att vara nya på ställen, så just nu känns det väl sådär. Men jag vet av erfarenhet att det alltid blir bättre efter lite tid, man känner sig mer bekväm, lär känna folk lite mer, kommer in i hur saker fungerar. Vad bra man hade det förra terminen när man var med 14 andra studenter på en avdelning! Det var verkligen hur bra och skönt som helst att kunna bolla allt med en kompis.

 

Något som också känns sådär är att min klocka kommer ringa 05.30 nu i fem veckor vilket inte är något jag kommer vänja mig vid, jag kommer aldrig bli en morgonmänniska, vill hoppa från fönstret lika mycket varje morgon. Det sparar ju åtminstone tid att jag slipper byta om till sjukhuskläder innan jag börjar klockan 08.00 på morgonen, eftersom man har sina vanliga kläder där på mottagningen. Jag kan tycka det är lite dåligt på så vis att jag äälskar de rymliga fickorna på sjukhuskläderna där man typ skulle få rum med allt man har i väskan, men skönt ändå att slippa byta om.

 

Får återkomma med en bättre uppdatering om hur det är där på mottagningen efter några veckor. Jag har bokat in ett besök på ECT (elchocksbehandling), två heldagar på M48 (den allra galnaste avdelnignen med de värsta fallen) och så ska jag få vara med på ljusterapin. Det kommer bli mycket nya upplevelser. Och även om momentet är ganska hemskt och man undviker det till så står mån som möjligt önskar jag att jag får vara med vid en bältesläggning. Om någon blir så vild, galen, aggressiv osv att man inte kan kontrollera den på annat sätt får 4-5 personer överbenanna denne, ge den en lugnande tvångsinjektion och så får den bli bältad. Vi fick se en sådan säng igår på introt, den såg inte lika hemsk ut som jag trodde. Men hade ju inte velat ligga där kan jag ju säga. Att inte ens kunna klia sig på näsa?! Det hade ju börjat klia överallt. Man får ligga högst 4 timmar åt gången i en sådan säng och det måste alltid finnas en vårdgivare där.

 

Helgens festligheter ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback